Ugrás a tartalomra

Távhővezeték korszerűsítése a Csermőkei út mentén

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 05. csütörtök 14:44
A MIHŐ Kft. megbízásából a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. augusztus 9-én megkezdi az avasi városrészt kiszolgáló, 1970-es években létesített távhő vezetékpár cseréjét egy körülbelül 500 méteres szakaszon.
Képünk csak illusztráció, fotó: Beregi László

A teljes avasi városrészt kiszolgáló, közel ötvenéves távfűtési vezetékpár Csermőkei út menti szakaszán a MIHŐ Kft. szakemberei az elmúlt évek során többször végeztek hibaelhárítást. A munkálatok ideje alatt a fűtés- és melegvíz-szolgáltatás mindvégig zavartalan volt, azonban a feltárást követően láthatóvá vált, hogy a vezeték hosszabb szakaszán jelentős mértékű korrózió van, ezért – a hosszú távú üzembiztonság érdekében – szükségessé vált ennek a szakasznak a cseréje.

A beruházás komoly előkészítést igényelt: a tervezés és a közbeszerzési eljárások (csővezeték szállítás, kivitelezés) sikeres lefolytatását követően augusztus 9-én kezdődhetnek meg a munkálatok, amelyek során új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül a földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre.

A távhőszolgáltató a vezetékcserét a meglévő nyomvonal fölött az üzem fenntartásával kívánja megvalósítani, ami lehetővé teszi, hogy csak a régi és új rendszerek közötti átkötés idejére kelljen a szolgáltatást szüneteltetni. Az új vezeték üzembevételének tervezett határideje: 2021. november 15. napja.

További hírek

Olvasnivaló