Ugrás a tartalomra

Távozik a Ferraritól Sebastian Vettel

minap.hu/index.hu
Utoljára módosítva
2020. május 12. kedd 10:27
A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel az év végén távozik a Ferraritól. A német pilóta hat évet töltött az olasz csapatnál, az év végén lejáró szerződését pedig nem hosszabbítják meg, jelentette be a Ferrari.
A kép forrása: essentiallysports.com

A döntést Sebastiannal közösen hoztuk meg, valamennyien úgy gondoljuk, ez volt a legjobb megoldás a helyzetre – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Binotto szerint nincs különösebb oka, hogy az év végén elválnak a Ferrari és Vettel útjai, de úgy gondolták, most eljött az idő a váltásra, írja a csapat közleménye.

Az Index emlékeztet, Vettel 2015 óta a Ferrari pilótája, ez idő alatt 14 futamgyőzelmet szerzett. amivel a csapat történetének harmadik legreményesebb versenyzője. A Ferrarinál töltött öt idénye alatt egyszer harmadik (2015-ben) és kétszer második (2017-ben és 2018-ban) lett a világbajnokságon.

„Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményeket lehessen elérni ebben a sportban, elengedhetetlen, hogy minden fél tökéletes harmóniában dolgozzon. A csapat és én rájöttünk, hogy a szezon után már nem akarunk együtt dolgozni” – mondta Vettel, aki szerint az anyagiak egyáltalán nem játszottak szerepet a váltásban. Megköszönte a csapat és a Ferrari-szurkolók támogatását.

„Az elmúlt hónapokban történtek arra késztettek, hogy átgondoljam, mi is az igazán fontos az életben. A megváltozott helyzethez másként is kell hozzáálnunk, és én is ezt fogom tenni, azon fogok gondolokdni, ami igazán fontos a jövőm szempontjából” – írja Vettel a közleményben.

Vettel az előző szezonban az ötödik helyen végzett a világbajnokságon, miközben monacói csapattársa, a 22 éves Charles Leclerc a negyedik lett, és több futamgyőzelmet is szerzett, mint a német. Leclerc néhány héttel ezelőtt még arról beszélt, örülne, ha jövőre is Vettel maradna a csapattársa.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!