Ugrás a tartalomra

Téli forraltságok az Avasi Kvaterkán

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 03. hétfő 08:48
A 2018-ban útjára indított programsorozatot tavaly egyre nagyobb érdeklődés és látogatottság övezte, ezért idén is folytatódnak az avasi mulatságok.
fotó: Végh Csaba | MiNap archív

Az Avasi Forraltságok nevű program február 15-én szombaton 17 órától újra várja a kvaterkázni vágyókat, amely a Miskolci Kocsonyafesztivál egyik kísérőprogramjaként kerül megrendezésre a már megszokott helyen, az avas történelmi pincesorain.

A kvaterka programja szorosan kapcsolódik a téli időszakhoz, és ez a forraltságok estéje lesz: a megszokott forralt boron kívül mindenféle forró italt pl. forralt sört, forralt pálinkát, az édesebb szájúak forró csokit kóstolhatnak, ha felsétálnak a pincesorra.
Az Avasi Bortanyán 18 órától Horváth-Joó Tímea, a miskolci Zöld Sárkány teázó tulajdonosa egy bemutató és kóstoló keretén belül mesél a teázási szokásokról, különlegességekről.

Aki finom falatokra vágyik, az megkóstolhatja a helyben készült porhanyós sült húsokat, hurkákat, kolbászokat, és mindezt igazi avasi forraltságokkal öblítheti le. A desszertet a Bomboloni Miskolc by zip”s hozza el a kóstolgatóknak.
19 órától az Akvarell zenél, 21 órától pedig az Agyagbanda adja a talpalávalót.
Aki a friss levegőn kvaterkázna, az fázni sem fog, mert a melegséget a forraltságokon kívül hősugárzókkal és takarókkal biztosítják majd.

A Polgármester Pince is kinyitja kapuját, ahol forralt borral, friss tepertővel, ropogós kenyérrel, és télies lounge zenével várják majd a vendégeket.

A Nádler pince is csatlakozik a programhoz, ahol különböző forró italokkal, téli falatkákkal, valamint fergeteges hangulatú karaokéval várják az énekelni vágyó kvaterkázókat.

A programokon való részvétel ingyenes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!