Ugrás a tartalomra

Teljesült az álma a miskolci Katinkának

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 18. péntek 16:15
Bepillantást nyerhetett álmai munkájába Langauer Katinka a Neked munka nekem álom elnevezésű program segítségével, egy napra. A fiatal lány a Miskolci Egyetemre jár, de gyermekkorától állatorvos szeretett volna lenni. A MÁSA-nál teljesült a kívánsága.
Fotó: Juhász Ákos

Már negyedik éve tart vidéken is a Salve Vita Alapítvány kampánya, amiben évente, megyénként tíz megváltozott munkaképességűnek adnak lehetőséget arra, hogy egy napon kipróbálják álmaik munkáját. – Idén volt már virágkötőnk, autómosónk, színészünk, és hamarosan teljesítjük egy „szakács” álmát is, igaz, neki csak online tudtuk létrehozni az együttfőzést, de reméljük ez is egy életre szóló élményt nyújt majd 0 mondta el Kasaróczki Ágnes, a Híd Egyesület elnökhelyettese és a projekt vezetője. – A kezdeményezés külföldről indult, Magyarországon csak 2015-től van, célja, hogy felhívjuk a figyelmet a megváltozott munkaképességűekre.

Langauer Katinka most Kovács Eszter segédje lehetett, akivel együttvizsgáltak meg több macskát és kutyát is a MÁSA-nál. – Nagyon hasznos, szép szakma, már gyerekkoromtól kezdve szerettem volna állatorvos lenni, mert folyton jószágok vettek körül és imádom őket. Kedvencem a kutya és a ló, van is egy tacskókeverékem kilenc éve, akit Bubunak hívok. De sajnos az élet nem tette lehetővé nekem, hogy ezzel a hivatással foglalkozzak, mert koraszülött voltam, hat és fél hónapra születtem egy kiló ötven dekával – mondta Katinka, aki végül a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karát választotta továbbtanulásra.

A kampány célja nem az, hogy elhelyezkedjenek a sérült emberek ott, ahová mindig vágytak, de erre is volt már példa.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!