Ugrás a tartalomra

Titokzatos csomagokat „hagyott el” a Mirehu Muki-Mikulása

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. december 06. hétfő 14:29
Rendhagyó módon ajándékozta meg a Mirehu Nonprofit Kft. a város lakosságát hétfőn. A hulladékgazdálkodási cég kabalafigurája, Muki és segédje mikuláscsomagokat „hagytak el” a belvárosban, amelyek az édesség mellett újrahasznált tárgyakat is tartalmaztak.

Hétfő délután néhány rejtélyes mikuláscsomag jelent meg Miskolc belvárosában, amelyek látszólag csak úgy céltalanul hevertek egy-egy padon. Aki eléggé bátor volt, hogy lecsapjon rá, a hozzákötött lapról megtudhatta, hogy a „hagyj el egy mikuláscsomagot” elnevezésű akció egyik példányát találta meg.

Fotók: Mocsári László

Városunkban a Mirehu Nonprofit Kft. csatlakozott az országos kezdeményezéshez, amellyel kapcsolatban Ladányi Roland ügyvezető kifejtette, hogy a résztvevők szeretettel, jó szándékkal, névtelenül hagynak el csomagokat.

„Ehhez mi is szerettünk volna csatlakozni, egy kis hulladékgazdálkodási kiegészítéssel.” – tért át arra, hogy a klasszikus édesség mellett a vállalat az egyik fő üzenetét is belecsempészte a csomagokba. A cég újrahasználati központjából vett, valaki által felajánlott könyv és plüssfigura kerültek még be a piros zacskókba.

„Ezzel az újrahasznosítás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet: amire nekünk már nincs szükségünk, azt adjuk oda másnak!” – összegezte az ügyvezető. A csatolt „használati útmutató” mindemellett arra is kitért, hogy mi a helyes eljárás a csokoládék csomagolópapírjával.

A Mirehu Nonprofit Kft. kabalafigurája, Muki és segédje összesen 25 darab ilyen csomagot „hagytak el” Miskolc belvárosában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!