Ugrás a tartalomra

Tíz éve a biztos fejlődés útján

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. szeptember 24. péntek 13:49
A D&D Drótáru Zrt. kedden tartotta jubileumi ünnepségét, aminek apropója, hogy tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a cseh Moravia Steel cégcsoport. A rendezvény keretében a meghívott vendégek megismerhették a cég történetét, termékeit, és gyártástechnológiáját.
Fotó: Mocsári lászló

A vállalatot 1912-ben alapította a német nagyiparos Deichsel Adolf, akkori neve Magyar Acélsodrony-, Drótművek és Kötélgyár volt. A gyár a II. világháború során szinte teljes egészében megsemmisült. Az újjáépítés után, 1952-ben államosították, és három év múlva új nevet kapott: December 4. Drótművek. Az 1994-ben történt privatizációt követően az új tulajdonos a Metaltrade Hungária Kft. lett, majd 2011-ben vásárolta meg a mai tulajdonos, a cseh Třinecké Železárny a.s., amely a Moravia Steel cégcsoport tagja. A cseh acélipari óriás nemcsak tulajdonosa, hanem a legfontosabb alapanyag-beszállítója is a vállalatnak.

A gyümölcsöző kapcsolat révén a kezdeti 40.000-ről mára 80.000 tonnára nőtt az értékesítés, mellyel párhuzamosan a dolgozói létszám is növekedett. A Drótgyár az elmúlt 10 év során jelentős fejlődésen ment keresztül köszönhetően a folyamatos kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházásoknak, és vált Európa egyik legnagyobb feszítőpászma és feszítőhuzal gyártójává. Termékeit Magyarországon kívül, Közép- és Nyugat-Európa számos országába, valamint a tengerentúlra is exportálja. Éves árbevétele meghaladja a 20 milliárd forintot, amivel a térség meghatározó gazdasági szereplője.

Képgaléria!

Mintegy 180 dolgozó és 60 meghívott vendég ünnepelte a jubileumot, amin Bohdan Kožusznik a Moravia Steel nevében köszöntötte a jelenlévőket. – Huszonhárom éve ismerem a miskolci gyárat, és tudom, hogyan nézett ki korábban. Azt gondolom, most nem ünnepelhetnénk itt, ha tíz évvel ezelőtt nem nyújt segítő kezet a cseh cégcsoport. Ma azonban büszkék lehetünk arra, amit együtt hoztunk létre. Köszönet jár érte minden munkavállalónak, akik az alapítástól számított közel három generációt átívelő időszakban hozzájárultak a cég sikeréhez. Bízom a további sikeres együttműködésben – mondta a vállalat felügyelőbizottságának elnöke.

A jeles alkalomból négy dolgozó kitüntetésben és jutalomban részesült a több évtizedes áldozatos munkájáért, és ajándékot kaptak a nyugdíjasok, valamint az aktív munkavállalók is. Az ünnepi beszéd elhangzása után a vállalat megvendégelte a meghívottakat és a dolgozókat, és végül egy világszerte ismert mentalista bűvész szórakoztatta a jelenlévőket.

További hírek

Olvasnivaló