Ugrás a tartalomra

Tíz éve örömöt közvetítenek zenéjükkel

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. október 01. szombat 08:20
Jubilál a miskolci Sky Fanatic, a 10 évet nagykoncerttel ünnepli meg a fúziós reggie-ska zenét játszó zenekar szombaton a Helynekemben. Vendégelőadók és meglepetések - na és persze a jól megszokott örömzenélés segít majd feledtetni a szürke és gondokkal terhelt hétköznapokat.
Nahaj Péter énekes és Bereznay András zenekarvezető

Bereznay András zenekarvezető lapunknak elmondta, bár embert próbáló feladat, de azért igyekeznek összefoglalni a 10 évet a jubileumi nagykoncerten.

- Nehéz lesz, hiszen rengeteg élmény és koncert van a hátunk mögött, több zenekarral léptünk már fel, játszottunk együtt egy színpadon. Ugyanakkor nemrégiben számot vetettünk, és sajnos azt mondhatjuk, hogy ez a 10 év talán csak 7-8 évnek felel meg, mert pont egy olyan időszakot éltünk meg, amikor bizony voltak hányattatott éveink. Gondoljunk csak a világjárványra, vagy a mostani gazdasági nehézségekre, amik egy zenekart is rosszul érintenek. Valamint több tagcserén is átestünk, ami szintén egy kis törést jelent egy zenekar életében. De láthatjuk, mindig sikerült újratöltekezni, megújulni, és azt mondhatom, hogy a Sky Fanatic mostanra találta meg igazán a saját stílusát, és talán sose voltunk még ilyen jó formában - foglalta össze az elmúlt éveket András.

A zenei életben mozgó szakemberek egyöntetűen állítják: a hazai pályán közkedvelt Sky Fanatic országosan is komoly elismerést vívott ki magának az évek során. Koncertjeiken ráadásul azokat is meg tudják szólítani a zenekarvezető elmondása szerint, akiket a négy fal között először talán kevésbé érint meg ez a fajta örömzenélés.

- Lehet, hogy valakinek nem talál be a zenénk, amikor otthon hallgat minket, de ha valaki eljön egy koncertünkre, 99 százalékban megváltoztatják a véleményüket. Rengetegen gratulálnak a koncert után, és töredelmesen bevallják: nem gondolták volna, hogy élőben ilyen ereje van a zenénknek. Én ezt annak tudom be, hogy vesszőparipánk az élőzene. Egy időben próbálkoztunk háttérsávokkal, ami nem volt rossz, de szerintem megöli a zenénket. Átütő erővel bír, hogy mindent élőben szólaltatunk meg a színpadon; ennek van egy ereje, örömzene-hatása. Pozitivitást sugárzunk magunkból is, és ebből erő fakad - ecseteli.

Műfaji sajátosság egyébként is, hogy felállítja az embert a székből, mozgásra, táncra készteti, és jó érzéseket kelt a lelkében. A Sky Fanatic pedig pont ezt akarja elérni: ne ragadjunk bele a szürke hétköznapokba, amikor az ember már a pozitív dolgoknak sem tud örülni.

Ahogy a nyáron megjelent dalukban is éneklik - "ebben a világban senki se hibátlan" -, további életfilozófiát is megfogalmaznak, amikor azt mondják: mindenki fogadja el magát és a másikat.

- A fiatalabb generációk körében tapasztalni, hogy nehezen tudják magukat elfogadni, keresik a helyüket. Szeretnénk felnyitni a fiatalok szemét, hogy tanuljanak meg együtt élni a hibáikkal; azokkal együtt kell szeretni magunkat és másokat - húzta alá András.

A jubileumi nagykoncertről annyit tudhatunk, hogy vendégként fellép László M. Miksa és Bodnár Tibor a Ladánybene27-ből, és a Before the Last-ból Kacsenyák Gábor és Nahaj Máté is fellép. A vendégzenekar a Kabinet Rt. lesz.

- Jövőre jelenik meg a harmadik lemezünk, amin a tervek szerint lesznek közös dalok is más zenekarok zenészeivel. Ennek az előszele, hogy sikerült a mostani koncertre elcsábítani többeket. Több meglepetéssel is készülünk, de ezeket - érthető módon - nem szeretnék előre lelőni. Annyit azért elárulhatok, hogy ütős esténk lesz a Helynekemben - fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló