Ugrás a tartalomra

Több ütemben nyitnak újra a miskolci strandok

Soós Péter/Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 15. szombat 08:59
A Selyemréti Strandfürdő csökkentett kapacitással már a héten kinyitott, de a következő hetekben a járvány miatt bezárt összes fürdő, és a teljesen új Ellipsum is kitárja a kapuit.
Jól haladnak a munkával

Jól haladnak a munkák a miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő építésénél. A létesítményt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, jelenleg a kert építésénél tartanak, új fűszőnyeget fektetnek le a teljes kinti területen. Koreny György hozzátette, az élményfürdőben egy közel négyezer négyzetméteres napozóteret is kialakítanak majd. Itt jelenleg a tereprendezés, illetve szintén a füvesítés zajlik.

– A munkaerő-toborzás, a meghallgatások és a felvételek szintén jól haladnak, rövidesen megkezdődik az új dolgozók betanítása is. Ezzel párhuzamosan történik a gépészeti berendezések, illetve a vízforgatók beüzemelése, az élményelemek kipróbálása, szinkronizálása is.

Az Ellipsum a tervek szerint június második felében fogadhat először vendégeket, a Selyemréti Strand viszont május 11-én, vagyis a város napján féléves üzemszünet után megnyitotta a kapuit. A fürdőkomplexumban egyelőre az úszó- és a dögönyözőmedence üzemel.

A nyitásra készülnek az Ellipsumban. | Juhász Ákos képgalériája

– Az ülőmedence, illetve a hátsó úszómedence a tervek szerint a pünkösdi hétvégétől üzemel majd. Gyereknapra pedig a gyermekmedencét és a csúszdát is megnyitjuk – hangsúlyozta Koreny György.

A járványügyi szabályok szigorú betartása azonban továbbra is kötelező. A Miskolci Fürdők első embere elmondta, a fürdőbe való belépéshez szükséges a védettségi igazolvány, illetve egy személyi igazolvány vagy a jogosítvány, amivel a vendég tudja magát igazolni. „18 év alatti látogatóknak nincs szükség ezekre, viszont igazolni kell nekik is, hogy 18 éven aluliak. Az épületben, illetve belépéskor, valamint az öltözőben kérjük a fürdővendégeket a maszk használatára" – jelentette ki az ügyvezető, aki hozzátette még: természetesen a medencék környékén nem kell maszkot hordani. A régi szabályok azonban kötelezőek, így például a papucs viselése.

A Barlangfürdő viszont egyelőre még zárva marad. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, itt komolyabb munkára van szükség. A kőzetfelület vizsgálatát és helyreállítását követően a remények szerint júliusban nyithat ki a turisztikailag is kiemelt jelentőségű fürdő.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!