Ugrás a tartalomra

Turizmusban is az élmezőnyben Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 16:00
Az elmúlt esztendőkben rendszeresen arról szólnak a híradások egy-egy hosszú hétvége után, hogy Miskolc, illetve Miskolctapolca, országos szinten is a leglátogatottabb turisztikai célállomások között szerepel – erről beszélt Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője, sajtótájékoztatóján.
Fotó: Juhász Ákos

Ebből a szempontból nem is számít igazi meglepetésnek már, hogy a legfrissebb kimutatások szerint, az idegenforgalmi adóbevételek összegzése alapján – nem számítva a Budapestet – Miskolc lett a harmadik legnagyobb idegenforgalmi adóbevétellel rendelkező magyar város – hangoztatta a szerdai sajtótájékoztatón.

„Miskolc 2018-as, majdnem 180 millió forintos idegenforgalmi adóbevételével megelőzi például Debrecent, Pécset, Győrt és Székesfehérvárt is. Csak Eger, illetve Szeged tudott tavaly városunknál több idegenforgalmi adóbevételre szert tenni." – folytatta.

– Miskolcnak, mint turisztikai célállomásnak az egyre növekvő népszerűsége például azzal a következménnyel is jár, hogy a közeljövőben 139 négycsillagos szállodai szobával, magas színvonalú, minden igényt kielégítő szálláshellyel bővül majd a helyi turisztikai ipar kínálata városunkban – hangsúlyozta ki Soós Attila.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!