Ugrás a tartalomra

Új óvodai intézményrendszer, hatékonyabb működés

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 01. kedd 14:45
Az összevont intézmény székhelye a Batsányi János 2. szám alatt lesz.

Veres Pál polgármester- a fennálló veszélyhelyzetre tekintettel - május 28-án meghozta döntését az önkormányzati fenntartású óvodák egyesítéssel  megvalósuló átszervezéséről.

A döntés szerint augusztus 1-től  – beolvadással – a jelenleg önálló költségvetési szervként működő 9 óvoda és 23 tagintézménye 1 székhely óvodaként és annak 31 tagintézményeként működik tovább változatlan helyen, az intézmények sajátosságainak megőrzése mellett.  Az új intézmény elnevezése Miskolci Integrált Óvodai Intézmény, rövidített nevén MIÓVI lesz, Miskolc, Batsányi János u. 2. szám alatti székhellyel - adott tájékoztatást a városháza. A döntéskérő indítvány nem kerülhet az online közgyűlés elé, tekintettel arra, hogy a személyi ügyet is tartalmazó anyagra a zárt ülés szabályai vonatkoznak.

 
Az óvodai intézményrendszer átalakítására három lépcsőben kerülhetett sor. Az átszervezésről hozott elvi döntést egy véleményezési eljárás követte, melynek eredményeként az óvodák alkalmazotti közösségének kétharmada, az egyik óvodában működő óvodaszék és a szülői szervezetek többsége ( 32 intézmény 19 szülői szervezete), valamint a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta az integráció létrehozását.

Ezt követően a Hivatal közel egy éves döntéselőkészítő eljárásának eredményeként és a beérkezett vélemények alapján született meg a végső döntés az átszervezésről. A beérkezett véleményeket, észrevételeket az önkormányzat az átszervezés végrehajtása során figyelembe fogja venni.

"Az átalakítással a gyermekek igényeinek és a szülők elvárásainak megfelelő, magas szakmai színvonalat biztosító, ugyanakkor a demográfiai változásokhoz is rugalmasan illeszkedő, gazdaságilag hatékonyan és racionálisan működtethető intézményrendszer létrehozása volt a cél" - fogalmaz a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!