Ugrás a tartalomra

Új rend lépett életbe a kutyamenhelyeken

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 30. hétfő 16:41
Vigyázunk a kollégáinkra, mert a csaknem háromszáz kutya ellátását akárki nem tudja elvégezni – nyilatkozta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke.

Senki nem mehet be a menhelyre. – Ennek egyik oka, hogy nem tudjuk, milyen módon lehetnek kitéve az állatok a vírusnak, másik oka pedig, hogy tizenegy kollégánk közül vannak, akik a veszélyeztetett csoportba tartoznak, rájuk vigyázunk ezzel a rendelkezésünkkel. Az állatsegítő alapítvány autójával hozzuk be otthonról a dolgozókat, hogy ne kelljen használniuk a tömegközlekedést.

Nagyon hiányoznak az önkéntesek, akik eddig foglalkoztak az állatokkal: sétáltatták, futtatták azokat. Ez most a kollégákra hárul, akik szerencsére el tudják látni ezt a feladatot, hiszen nem töltenek időt a látogatókkal.

Nincsenek műtétek, csak sürgősségi ellátások. Valamint a mindennapi vakcinázásokat és féregtelenítéseket végezzük el, az oltásokat adjuk be.

Ha a hatóság felkérne minket, hogy fogadjuk be azoknak a koronavírusos betegeknek a kutyáit, akik nem tudják ellátni kis kedvenceiket, természetesen erre sort kerítenénk, kapacitásainkon belül. Mint ahogy balesetes és kóbor állatért is változatlanul kimegyünk, ha szükséges. Jelenlegi ismereteink szerint az állat szőrén, de akár az orrnyálkahártyáján is lehet koronavírus, azonban úgy tűnik, ez nincs hatással a kutya szervezetére. Járványügyi szempontból a kutya ragályfogó tárgynak minősül, vagyis a vírus hordozója. Ez azt jelenti, hogy az utcán sem lehet összeengedni őket sétáltatás közben. Ugyanazt a távolságot kell tartani közöttük is, amit a járványügyi hatóságok szabtak az embereknek.

Miután senki nem jöhet be hozzánk, kevesebb az örökbeadás. A Facebook-on több mint száz kutyánkat lehet látni, és szeretettel várjuk azoknak a levelét, akik éppen most szeretnének örökbe fogadni ebet.

Az alapítványoknak, így nekünk is legfőbb bevételi forrásunk az egy százalék. Nyilván a jelenlegi helyzetben az emberek nem foglalkoznak az adójukkal, ezért még bizonytalanabbnak érzem a jövőnket. Ráadásul a pénzadományaink forrásai is elapadni látszanak az utóbbi időben. A másik, amire nagy szükségünk lenne, a kölyökkutyák tápja. Ez ugyanis többe kerül, mint a felnőtt ebeké. Továbbá jól jönne gumikesztyű, szájmaszk és fertőtlenítő szer. Ezt a telephelyünk előtti raklapra várjuk segítőinktől.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!