Ugrás a tartalomra

Újabb adományozóval bővült a megyei kórházat támogatók köre

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 03. péntek 17:26
Festéket, tisztító- és mosószereket is kapott a GYEK, ahol ősszel egy komoly átalakítás kezdődik.

Első, zárt térben engedélyezett sajtótájékoztatóját tartotta a megyei központi kórház csütörtökön a veszélyhelyzet feloldását követően. Ahogy annyiszor korábban, most is egy adományozás volt a téma. Egy arnóti székhelyű – de már miskolci üzlettel is rendelkező – cég ajánlott fel beltéri festékeket, öblítőket, világítástechnikai eszközöket a kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK).

– Előzetesen egyeztettünk arról, hogy miben tudunk segíteni. Ezt a kapcsolatot a jövőben is szeretnénk fenntartani – mondta Molnár Ádám, a MrMinden Kft. tulajdonosa.

Hamernyik Gabriella kommunikációs és értékesítési vezető hozzátette, a közösségi szerepvállalás fontos számukra, több felajánlást is tettek már más intézményeknek.

– Szeretnénk ezúton kifejezni elismerésünket és hálánkat az egészségügyi dolgozóknak az elmúlt időszakban mutatott helytállásukért. Tudjuk jól, hogy nagyszerű szakemberek dolgoznak a megyei központi kórházban – fogalmazott.

Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa mellett Zahuczky Katalin, a Gyermekrehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa is kifejezte háláját. Elhangzott a részükről, hogy mindig lehet mit javítani, szebbé tenni az osztályon. A karbantartásra csakúgy szükség van, mint a mosóporra, öblítőre.

A GYEK hagyományosan fontos „célpontja” az adományozóknak, idén nem is volt olyan hét, hogy ne kaptak volna valamilyen felajánlást – mondta Révész János főigazgató. Hozzátette, ez nagy támogatást jelent az intézménynek, az itt dolgozóknak és a gyermekeknek is. Az igazán komoly felújítás pedig szeptemberben kezdődik: a Gyermeksürgősségi osztályt alakítják át, közel 2 milliárd forintból.

A sajtótájékoztató végén elhangzott: a hagyományoknak megfelelően a felajánlást tevő cég is csatlakozott a kórház által alapított Támogatók társaságához.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!