Ugrás a tartalomra

Újabb elültetett fák tűntek el Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 10. hétfő 20:07
Közelmúltban elültetett cserjék és facsemeték tűnnek el a város zöldfelületeiről.

Hűlt helye a csemete tölgynekIdén tavasszal ez már a harmadik eset, hogy károkozást észlelnek a Miskolc Holding tagvállalataként működő Városgazda munkatársai, a helyszíni bejárások során - tudatja a városháza.
A Városgazda munkatársai már több ezer fát ültettek ki a Miskolc zöldítését célként kitűző polgármesteri kezdeményezés, a 10.000 fa program keretében. Többek között 2020 őszi időszakában 50 db szívlevelű szivarfa került a Dóczy József utcára, melyből 11 fát rongáltak meg. Idén áprilisban az Ifjúság útja középső sávjába elültetett 150 tő közönséges orgonából 17 darabot tulajdonítottak el ismeretlenek.

A napokban újabb természetkárosítást észleltek a bejárás során: tavaly novemberben 50 db csemete tölgyet ültettek el a Városgazda dolgozói a Király utcában, azonban ezekből már csak 39-et találtak a helyszínen. A közelmúltban elültetett cserjék és facsemeték rögzítésére szolgáló védőcsöveket és gallérokat is hiányosan találták meg, ezeket begyűjtötték és elszállították.
A Városgazda kéri a lakosságot, amennyiben a környezetvédelem, és természetvédelem elleni rongálást észlel, tegyen bejelentést a rendőrségnél, vagy a városi rendészetnél.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!