Ugrás a tartalomra

Újabb fejlesztés kezdődött a Miskolci Egyetemen

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 22. szerda 10:29
Nyár elején indult az egyetemi könyvtár modernizálása, a napokban pedig az E/1-es kollégium felújítása kezdődött meg. A tervek szerint jövő év elejére újul meg az épület.

Több mint egymilliárd forintba kerül az építkezés, amelynek eredményeként kicserélik az összes nyílászárót, és modernizálják az épület elektromos hálózatát is – közölte szerkesztőségünkkel az egyetem. Valamennyi szoba és közösségi tér új burkolatot kap, a fürdőszobákba, konyhákba praktikus bútorok érkeznek.

A kollégiumi épület földszintjén kétszemélyes szobákat alakítanak ki, az emeleteken pedig maradnak a korábbi 2x2 fős apartmanok.

A jövőben modern beléptető rendszer működik majd, a biztonság érdekében pedig kamerákat telepítenek a mindenki által használt területeken. A tűzvédelmi rendszert is kicserélik. Megújul az épület korábbi aulája és egy minden igényt kielégítő lobby várja majd a kollégistákat és az alkalmi vendégeket.

A munka várható időtartama öt hónap, ennek eredményeként jövő év első hónapjaiban nyithatja meg kapuit az E/1-es kollégium.

Sulák László, a kollégiumok vezetője elmondta: ez csak az első lépés. Reményeik szerint a következő három-négy évben valamennyi épület megújul és mindegyikben modern, kényelmes szobákat alakítanak ki, amelyekhez önálló fürdőszoba is tartozik majd.

– Az egyetem folyamatos megújulásának egyik fontos állomása ez a mostani beruházás. Nem állunk meg, folytatjuk az épületek korszerűsítését, így reményeim szerint megújul majd a menza épülete is. Bízom benne, hogy hamarosan megkezdődik a Tudományos és Innovációs Park építése is, amelynek nagy szerepe lesz az itt felhalmozott tudás bemutatásának és hasznosításának. Néhány év múlva elérjük célunkat, vagyis megvalósul a Green and Smart koncepció, amely az egyébként csodálatos környezethez igazodó épületkomplexumot és a tudomány gyakorlati hasznosítását célul kitűző intézményt eredményez majd – mondta Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!