Ugrás a tartalomra

Újabb részletek derültek ki a brutális miskolci gyilkossággal kapcsolatban

Miskolc Televízió / Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. június 19. szerda 12:16
Még keresi a rendőrség a kalapácsos, gázoló gyilkos tettének indítóokát.
Fényképek a helyszínről / Fotók: Mocsári László

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat egy férfi ellen emberölés bűntette miatt – nyilatkozta Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Miskolci Televíziónak. 

Elmondta, hogy a gyanúsításban foglalt tényállás szerint a terhelt június 11-én a délelőtti órákban egy miskolci áruház parkolójában a sértett férfit oly módon bántalmazta, hogy kalapáccsal többször fejen ütötte. Majd pedig beszállt a saját autójába. Ezzel a gépjárművel a korábbi bántalmazástól bódult állapotban lévő sértett férfit elütötte, úgy, hogy többször nekihajtott a sértettnek. A sértett az elütések következtében a saját gépjárműve és a terhelt gépjárműve közé szorult, súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhalálozott.

- A nyomozásban feltárt adatok szerint eddig az állapítható meg, hogy a terhelt és a sértett már korábbról ismerték egymást. Ennek az ismeretségnek az volt az alapja, hogy a sértett a terhelt szülője tulajdonában lévő gépjárműjavító műhelybe hordta szervizeltetni az autóját. Közöttük jó viszony alakult ki, de ez később megromlott. Kifejezetten a bűncselekmény elkövetésének indítóokát ez idáig nem tártuk fel – osztotta meg Jogg Zsolt. 

Szemtanúk segítettek

Tudatta, hogy a cselekmény elkövetésének során, illetőleg közvetlenül azt követően az elsődleges rendőri intézkedés alkalmával tettenérés történt a gyanúsított vonatkozásában. Ugyanis a helyszínen több szemtanú volt, akik észlelték a cselekménysort és rendőri intézkedést kértek. 

- A szemtanúk közül egy bevásárlását befejező házaspár, amikor kilépett az áruházból, szembesült a cselekménnyel. A házaspár női tagja fényképfelvételt készített a gyanúsítottról és ezt a nyomozóhatóság rendelkezésére bocsátotta a későbbiekben. A férfi pedig igyekezett megakadályozni a gyanúsított részéről a bántalmazást, valamint az elütést. Az autó ajtaját próbálta kinyitni és visszatartani a gyanúsítottat, ez azonban sikertelen volt – részletezte a főügyészség helyettes szóvivője. 

Hozzátette, hogy amikorra az értesítésre kiérkeztek a rendőrök, szembesültek a cselekmény következményeivel. Ők értesítették a mentőket és a terhelttel szemben kényszerítőeszközt, bilincset alkalmaztak és elfogták. 

Kényszergyógykezelést kap

- A gyanúsított aktuális elmebeli állapotára való tekintettel a nyomozóhatóság előterjesztést tett az ügyészség felé az előzetes kényszer gyógykezelésének elrendelésére. Az ügyészség ezt indítványozta a bíróság felé, azon különös okokra figyelemmel, hogy megalapozottan feltehető a gyanúsított vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá, hogy a még fel nem tárt, ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, valamint esetlegesen tárgyi bizonyítási eszközöket semmisítene meg, vagy titkolna el. Emellett újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésére is hajlamos lehet – magyarázta. 

Megosztotta, hogy a bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és egy hónapra elrendelte előzetes kényszergyógykezelését. Ezt az Igazságügyi Elmegyógyító és Megfigyelő Intézetben foganatosítják, ahol az elmeszakértői megfigyelés és vizsgálat is lezajlik majd.  

További hírek

Olvasnivaló