Ugrás a tartalomra

Újra bontottak a számozott utcákban

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 15:52
Egy vállalkozás teljes munkáját lopták szét a számozott utcákban. Mintegy tíz éve be is csődölt emiatt. Ma már javult a közbiztonság a területen. A Hetedik utcában folytatódott a nyomortelep-felszámolási program.
Fotó: Mocsári László

Ezúttal újra a számozott utcákban bontottak. Most a hetedik utcában dolgoztak a nyomortelep-felszámolásban résztvevő bontógépek. Vincze István egy szomszédos ingatlanban vezetett vállalkozást, de csaknem tíz évvel ezelőtt abba kellett hagynia, mert folyamatosak voltak a betörések. Villanymotor-tekercseléssel foglalkoztak, aminek réz az alapja. Szinte mindenét ellopták. Több tíz millió forintot veszített el. Tíz ember dolgozott a telepen, ők a munkájukat vesztették el.

– Most az utóbbi hét-nyolc évben viszont nagyon sokat javult a közbiztonság, de mi már itt a tevékenységet tovább nem tudtuk folytatni. Elvesztettük a megrendelőinket.

A számozott utcákban nem először bontanak. Nagy Ákos nyomortelep-felszámolásért felelős polgármesteri megbízott szerint a számozott utcák mindig is egy neuralgikus pontja volt Miskolc nyomortelep-felszámolási programjának. – Gyakorlatilag folyamatosan haladunk a terveknek megfelelően a programnak a végrehajtásával. Most éppen a Hetedik utcában vagyunk, ahol van egy üres ingatlan, ennek a lecsupaszításával és üresítésével csatlakozunk ahhoz a részéhez a programnak, hogy új tereket szeretnénk kialakítani.

A felszámolási programnak nem csak a közbiztonság szempontjából van fontos szerepe. Az elbontott épületek helyén parkosítanak, vagy akár közintézményt is építhetnek.

További hírek

Olvasnivaló