Ugrás a tartalomra

Újra itt a Kassa-Miskolc ultramaraton

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 11:54
Elrajtolni Európa legidősebb maratoni futóversenyének városából, Kassáról, a Dómtól, majd szinte végig a Hernád folyó partját követve megérkezni Miskolcra, az Európa leghosszabb főutcáján kijelölt célba? Nos ez a 113 km nem más, mint a Kassa-Miskolc Ultramarathon, melyet május 18-án, egyéniben, valamint 5 és 10 tagú váltóban teljesíthetnek a vállalkozó sportemberek.
fotó: illusztráció

Az első Kassa–Miskolc közötti ultramaratont 1999. június 19-én rendezték meg. 20 éve a rendező magyar oldalról a miskolci  Marathon és Trekking Club sportegyesület volt, ami a mostani rendező, a miskolci Marathon Club Sportegyesület jogelődje. Szlovák részről a legendás Béke Maratont jegyző  Kassai Marathon Club  vállalt partnerséget a rendezésben, mely idén  a kassai Active Life szervezettel együttműködve segíti a rendezést.

A rendezők a hazai és külföldi hosszútávfutó társadalom számára kínálnak remek megméretési lehetőséget a május 18-án, szombaton megrendezendő 2. Kassa-Miskolc Ultramarathonnal. A példásan összefogó két testvérváros és megye közötti 113 km-es,  Krasna, Nyizna Mysla, Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó, Sajóvámos településeket érintő távot egyéniben, valamint 5 és 10 tagú váltóban is teljesíteni lehet. Ez utóbbi jó alkalom csapatépítésre, munkahelyi, egyesületi, baráti közösségek erősítésére is. A rajtcsomagban egyedi technikai póló, a célban befutóérem és melegétel is a „szolgáltatások” részét képezik.

A versenypályát az 1999-es Kassa–Miskolc ultramaratoni verseny abszolút győztese, a  miskolci Németh Csaba jelölte ki, aki a világon egyedülálló módon hatszor teljesítette az Ultra Trail Mont Blanc (UTMB) terepfutó viadalt úgy, hogy minden alkalommal a legjobb nyolcban végzett, 2006-ban pedig csak a pályát jelölő olasz Marco Olmo tudta legyőzni, 21:37:32 órával ezüstérmes lett.  A hosszú éveken át a világ legjobb terep ultrafutói között jegyzett Csaba 2013-ban bronzérmes volt a skyrunning Európa-bajnokságon, napjainkban az Országos Kéktúra nagykövete, melynek 1100 km-es útvonalát  2001. februárjában ő futotta le először.

A nevezés már megy a rendező miskolci Marathon Club honlapján, ahol az érdeklődők a magyar mellett szlovák és angol nyelven is regisztrálhatnak, illetve hasznos információkhoz juthatnak. Április 15-ig kedvezményes a jelentkezés, melyre egyébként legkésőbb május 2-ig van lehetőség. Helyszíni nevezés nem lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!