Ugrás a tartalomra

Újra nemzetközi porondon a kosaras lányok

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 16. szombat 10:25
Törökországban kezdi meg szereplését a kosárlabda Európa Kupa csoportkörében az Aluinvent DVTK kedden.
Minap-archív fotó: Végh Csaba

A nemzetközi kupamérkőzések megrendezésének alapfeltétele, hogy a vírusfertőzés lehetőségét minimalizálják a szervezők, a több országból érkező résztvevők esetében is. A piros-fehér női kosarasok hazai pályán, a Városi Szabadidőközpontban edzenek, úgymond a hagyományos rendszerben. Az egészség védelme miatt bevezetett újfajta biztonsági protokollt azonban már megtapasztalták az Európa Liga selejtezőjében. Január 19-én újra kilépnek a nemzetközi porondra, így a buborékrendszerben, vagyis a külvilágtól szinte teljesen elzárt közegben tapasztaltakról, a kötelezettségekről kérdezte a csapatvezetőt a Miskolc Televízió Híradója. Völgyi Péter sportszakmai igazgató elmondta, idegenben közös helyiséget kap a csapat, ahol videózhat, taktikai értekezletet tud tartani. A vendéglátók megkövetelik, hogy ezen kívül mindenki tartózkodjon a szobájában. Még a hotel udvarára sem lehet kimenni.

– Edzés előtt 10 perccel indulunk a helyszínre, majd a tréning után azonnal vissza is kell érni a szállodába. A meccsnapon is csak a kezdés előtt fél órával lehet bemenni a csarnokba. Még öltözőt sem nagyon kapunk, szóval kicsit nyomasztó a helyzet – részletezte.

Ankarában a DVTK kedd délután 4 órától az izraeli Ramla ellen kezdi meg az Európa Kupa (EK) csoportkört, majd 21-én, csütörtökön, szintén 4 órától a svéd Umea lesz az ellenfél. A harmadik meccsét a török Ormanspor ellen vívja majd a csapat, pénteken este 7-es kezdéssel. Ezekre a napokra a már említett szigorú menetrend vonatkozik. A sportszakmai igazgató szerint kulcs, hogy ki hogyan bírja ezt a monotonitást.

A csoportkör továbbjutói március elején folytatják, várhatóan akkor is az említett buborékrendszerben. A diósgyőriek számára a hazai bajnokság február 14-én indul csak újra a magyar válogatott mérkőzései miatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!