Ugrás a tartalomra

Újra szomszédünnep lesz a Győri kapuban

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. július 29. csütörtök 11:21
Harmadik alkalommal rendezik meg a Kapuzörgető szomszédünnepet és közbiztonsági napot, aminek ezúttal is a József utcai Ifjúsági Sportpálya ad otthont vasárnap.

A hétvégi családi programot már kedden beharangozták: a Balázs Győző téren a JAM FIX Rock Band együttes adott akusztikus koncertet a helyieknek, ezzel is felhívva a figyelmet az eseményre.

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Kapuzörgető programjának keretén belül ad lehetőséget a Győri kapuban működő közösségeknek és Miskolc közbiztonságára ügyelő szerveknek a bemutatkozásra. Itt lesz mások mellett az önkormányzati rendészet, képviselteti magát a megyei rendőr-főkapitányság, a katasztrófavédelmi igazgatóság és a polgárőrök, a Miskolci Áldozatsegítő Központ, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, a Spider mentőcsapat, a Szimbiózis Alapítvány, valamint a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány is.

Minap-archív fotó: Mocsári László

Déltől lehet majd vért is adni, 1 órakor pedig megkezdődnek a színpadi programok a Miskolci Mazsorett Együttes produkciójával. Látványos bemutatóval készül a DVTK Judo Klub és a KÖDMÖN formációs táncegyüttes, de a helyszínre érkezik egy tűzoltóautó is, amit tüzetesen át lehet majd vizsgálni. Akiket inkább az állatok érdekelnek, azok számára izgalmas perceket tartogat a rendész és mentőkutyák bemutatója.

Aztán nem maradhatnak el a verses, zenés, énekes, táncos előadások sem, ahogy a mostanihoz hasonló programok kötelező programelemét is megtartják: Bud Spencer és Terence Hill után szabadon, versenyben mérhetjük le, mennyi sör és virsli fér belénk.

A kísérőprogramok között mindenki megtalálja majd a számítását, sorolni is nehéz: a gyerekeket játszóház, baba-mama sarok ugrálóvárral várja, és keresik a tudós titánokat is. Laci bácsi játékkuckója inkább már a játékos kedvű felnőtteknek szól, logikai és műveltségi játékokban mérhetik össze tudásukat. A North Racing Team gépjárműparkja viszont valószínűleg minden fiút, férfit elcsábít majd.

A vasárnapi családi programot fél 7-től a JAM FIX Rock Band koncertje zárja. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják. A program ingyenes látogatható, de helyszíni regisztrációhoz kötött.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!