Ugrás a tartalomra

Újraindul Miskolcon a kulturális antropológia alapképzés

eduline.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 26. csütörtök 08:39
A 2020/2021-es tanévtől újraindul a kulturális antropológia alapképzés a Miskolci Egyetemen.

A szakért felelős intézet igazgatója az Eduline-nak elmondta: a szakot a piaci igényekhez igazodva alakították át, a gyakorlati alkalmazást helyezve a középpontba.

– A Miskolci Egyetem az elmúlt években a piaci igényekhez igazítva, az alkalmazott társadalomtudományi képzést a középpontba helyezve újította meg a szakot, amely a 2020/2021-es tanévtől indulhat újra az intézményben – mondta a Miskolci Egyetem Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézetének igazgatója. Kotics József hozzátette: öt éve is ugyanazt tanították, de a külső kényszer miatt átgondolták a képzési és kimeneti követelményeket, illetve a tárgyi struktúrát. – Igazoltuk, hogy a képzés fontos és hasznos” – mondta.

Az átalakított képzésben három színtéren mutatják be a kulturális-társadalmi problémákat, folyamatokat, konfliktusokat és gyakorlati kezelésüket: a gazdasági, a társadalompolitikai és közigazgatási, illetve a nonprofit és civil szférában. A hallgatók tanulnak majd a szervezet- és közösségfejlesztésről, a társadalmi integrációról és felzárkózásról, az egészségről és fogyasztásról, és esettanulmányok formájában dolgozzák fel például a környezet és társadalom összefüggéseivel, a perifériás társadalmi csoportokkal és a migrációval kapcsolatos kérdéseket. A hallgatók alapszinten megtanulnak fotózni és filmezni is – ismertette az igazgató.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!