Ugrás a tartalomra

Újranyitnak a Miskolci Kulturális Központ intézményei

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 14. péntek 09:56
Május 17-én ismét megnyílnak a miskolci művelődési házak a látogatók előtt.

A Művészetek Háza, az Ifjúsági és Szabadidő Ház, az Ady Endre Művelődési Központ, a Vasgyári Közösségi Ház, a Görömbölyi Művelődési Ház és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, valamint a Lovagi Tornák Tere is várja az érdeklődőket, a járványügyi szabályozásokkal összhangban - írja közleményében a Miskolci Kulturális Központ. 

Az intézményekbe védettségi igazolvány felmutatása mellett lehetséges belépni. Védőmaszk használata javasolt, de nem kötelező, emellett kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll belépésnél. Létszámkorlátozást az intézményekben nem vezetnek be.

Hagyományos gyermeknapi programra még nincs lehetőség, de több helyszínen előadásokat szerveznek a kisebbeknek is. Fotó: Minap/archív, Mocsári László

Az épületekbe kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti, illetve 18 év alatti hozzátartozója léphet be. A védettségi igazolványok személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényesek. Hat év feletti gyermek személyi azonosságát diákigazolvánnyal vagy személyi igazolvánnyal ellenőrizhetik a munkatársak. 

A közművelődési intézményekbe érkező 18 év feletti csoportok védettségi igazolvánnyal léphetnek be, de a 18 év alatti csoportokat a jelenlegi szabályozás szerint nincs lehetőség fogadni. Kivételt képeznek azok a csoportok, ahol sporttevékenységet folytatnak és rendelkeznek sportolói igazolvánnyal, illetve művészeti képzésben vesznek részt iskolai keretek között. Ezeket a 18 év alatti csoportokat, illetve a felnőttképzésben részt vevő érintetteket védettségi igazolvány nélkül is fogadják, de belépéskor hőméréssel ellenőrzik és számukra kötelező a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat.

Májustól az Erzsébet téren és Diósgyőrben – a Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártéren - is Termelői piacok várják az érdeklődőket. Május 16-án a belvárosban, június 12-én Diósgyőrben szervezik az első piacot, ahol a vásárlók beszerezhetik kedvenc kézműves portékájukat, és válogathatnak az őstermelők zöldség-, gyümölcs, füstölt húsáru kínálatából.

A korlátozások miatt hagyományos gyermeknapi program megtartására nincs lehetőség; ám május 30-án a Művészetek Házában és az Ady Művelődési Házban is gyermekprogrammal várják a családokat. A Művészetek Házában a Keszekusza varázspálcája mesemusicalt, az Ady Művelődési Házban a Süsü a sárkány gyermekelőadást tekinthetik meg az érdeklődők. 

A művelődési házak meghirdették nyári napközis táboraikat, melyek megrendezésére abban az esetben lesz lehetőség, amennyiben a járványügyi rendelkezések ezt lehetővé teszik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!