Ugrás a tartalomra

Ünnepelne a kétszázadikon

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 20. szombat 19:55
Mérföldkőhöz ért Márkvárt Dávid: a MOL Fehérvár ellen játssza kétszázadik élvonalbeli meccsét – a DVTK középpályása természetesen győzelemmel ünnepelne.
Fotó: Mocsári László

„Amikor elkezdtem focizni, NB I-es játékos akartam lenni, majd amikor ez sikerült, azt mondták, akkor mondhatom magam annak, ha megvan a századik meccsem… nos, azon is bőven túlvagyok” – mondja Dávid, aki a soron következő mérkőzés előtt emlékezteti a diósgyőri szurkolókat: korábban is verték már meg idegenben a fehérváriakat, úgyhogy itt az alkalom az újabb nagy győzelemre. – Örülök, hogy elértem a kétszáz élvonalbeli meccset, de ezt a jubileumot az koronázná meg igazán, ha győztes meccsen ünnepelhetnék.

Az aktuális ellenfélről szólva a piros-fehérek középpályása figyelmeztet, bármennyire is rosszul kezdte a szezont a Fehérvár, attól még egy jó erőkből álló csapat az edzőváltáson átesett Vidi (Márton Gábortól Szalai Tamás pályaedző vette át ideiglenesen a vezetőedzői feladatokat, ő készítette fel a csapatot a DVTK ellen – a szerző). – Lehet, hogy most rossz passzban vannak, de akkor is ők a Videoton! Jó játékosokból áll a csapat, nehéz meccsre számítok tehát.

Márkvártnak kedves ellenfél a mostani, hiszen első NB I-es találatát (még a Pécs mezében) és egyik legemlékezetesebb diósgyőri gólját is ellenük szerezte. Most azt mondja, azt sem bánná, ha nem ő jegyezné a győztes gólt, csak nyerjen a Diósgyőr. Azt ő is elismerte, hogy a közvetlen riválisok ellen nem megy a pontszerzés, ám most épp azok az ellenfelek következnek, akikkel szemben jobban megy a játék. – Nem tudjuk, mi lehet ennek az oka. Most az élmezőny csapatai következnek, ellenük kell nyerni, hiszen a mérkőzések fogynak, és nem lehet mindig azt mondani, hogy majd a következő meccsen nyerünk. Ha így alakult, akkor most az élmezőny csapataival kell felvennünk a versenyt, ellenük kell pontokat szereznünk.

A csapatkapitány beszélt az új játékostársakról is, véleménye szerint jól beilleszkedtek, Zoran Zekic vezetőedző is maximálisan számít rájuk. – Az öltözőn belül sincs probléma. Ha a csapat játékát nézzük, akkor a védekezésünk sokkal jobb lett, mint ősszel volt. Nagyon nehéz ellenünk akár csak helyzetet is kialakítani. Előrejátékban azonban jobbnak kell lennünk, kíméletlenül ki kell használni a helyzeteinket.

Elmondta azt is, hogy Zoran Zekic egy teljesen más filozófiát vall a fociról, mint a korábbi diósgyőri edzők. Ezt nagyon rövid idő alatt kellett átültetnie a csapatjátékba. – Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp a tavasz, hosszú és nehéz, de bízunk abban, hogy jó úton járunk. Szinte vért kell izzadnunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Viszont mindenki beállt a sorba, edzésen maximálisan odatesszük magunkat, de látjuk, hogy még többet kell dolgoznunk. A vezetőedzőnk is látni szeretné, ahogy a végsőkig küzdünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!