Ugrás a tartalomra

Utcafront – köztéri grafikai kiállítás

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 20. szerda 13:33
Köztéri képzőművészeti programot indít a magyar kultúra napján, január 22-én a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár az Egry-Szepessy kastély utcafrontja elé kihelyezett plakáthelyen - közölte az intézmény.

A projekt a public art „galérián kívüli” módszerével közvetít kortárs vizuális tartalmakat és a szabadban kezdeményez esztétikai aktivitást közönségével. A táblán kétheti váltakozásban Berlintől Berettyóújfaluig híres magyar képzőművészek, grafikusok, tipográfusok alkotásait láthatják az arra járók. A munkák között lesznek elektrografikák, digitális rajzok, fotók, szkennelt eredetik, 3D-s renderelt képek, betűkompozíciók stb. Könnyen kifürkészhető vagy éppen töprengést okozó tartalmak vegyesen. 

A papíralapú, fekete-fehér printeket kihelyezésüket követően az időjárás tovább formálja, alakítja és ennek következtében esetlegesen módosul majd megjelenésük. A kurátorok, Éliás István és Dombovári Ágnes szándéka szerint a formabontó elhelyezés és szokatlan méret, a zárva tartó kiállítások és a virtuális tárlatok közötti határmezsgyén, a szabadban található helyszín miatt valós térélményre alapozva kínál esztétikai kikapcsolódást.

A programot szabadtéri gyermekfoglalkozások mellett digitális rajzpályázat is kíséri. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!