Ugrás a tartalomra

Ütemterv szerint halad az Állatkert felújítása

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 10. péntek 09:47
Az önkormányzat az év elején kezdte meg a Miskolci Állatkert fejlesztését pályázati forrásból. A beruházás részeként új fogadóközpont épül, valamint egy 200 négyzetméteres Afrika ház, ahol a legnépszerűbb fajok kapnak majd helyet, köztük oroszlán és sivatagi hiúz is.
Mocsári László képgalériája

Már állnak a falak az Afrika háznál, ide érkezik majd jövőre a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartozó faj, az oroszlán, ezen kívül sivatagi róka és sivatagi hiúz – mondta Veress Tamás. A Miskolci Állatkert gyűjteményi vezetője hozzátette: az új, 200 négyzetméteres komplexumban Afrika Száhel övezetének élővilágát, valamint az elsivatagodás problémáját szeretnék bemutatni a látogatók számára.

Ütemterv szerint halad a fogadóépület építése is, itt kap majd helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdó, továbbá irodahelyiségek. Megközelítésük két új főlépcsőn, illetve a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül lesz lehetséges.

A tetőszerkezet déli oldalán napelemes rendszert telepítenek. A főbejáratot az eredeti tervek szerint el kellett volna bontani, a városvezetésnek azonban sikerült elérni, hogy a Vadaspark kapuját ne elbontsák, hanem felújítsák.

A beruházás csaknem 420 millió forint uniós forrásból, az év végére valósul meg. Az új létesítményeket várhatóan tavasszal nyitják meg a látogatók számára.

További hírek

Olvasnivaló