Ugrás a tartalomra

Vállalkozásoknak segítenek szolgáltatást létrehozni

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 20. kedd 12:16
Már meglévő termelő vállalkozásoknak rendeztek konferenciát, hogy ötleteket adjanak a bővítésre. A Things+ elnevezésű rendezvény a Miskolci Egyetemen volt, és meghívták azt a nyolc borsodi vállalkozást, amik részt vesznek a projektben.
Fotó: Mocsári László

A THINGS+ projekt segít a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak új szolgáltatások létrehozásában, a termékek digitalizálásában, az új technológiák előnyeinek kihasználásában, a vállalkozói szemléletmód megváltoztatásában. Ebben az átalakulási folyamatban a támogató környezet megteremtéséhez az innovációban és gazdaságfejlesztésben érintett szervezetek és a vállalkozások teljes együttműködésére van szükség. A szolgáltatásinnováció révén a vállalkozások nagyobb bevételre tesznek szert, hosszú távú ügyfélkapcsolatokat alakítanak ki, új partnerségeket építenek ki a régió kulcsszereplőivel.

A BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere elmondta, nagyon fontos a vállalkozások szolgáltatásfejlesztése. – Szeretnénk, ha nemcsak a termék előállítására fókuszálnának a mikro-, kis-, és középvállalkozások, hanem ezekhez köthető szolgáltatásokat is kínálnának. Borsodban van olyan borászat, ami például a mi ötleteink hatására kezdett bele borkóstolók szervezésébe, amiket ellátással együtt kínálnak, akár idegennyelven – mondta Filep Réka, aki hozzátette, a projekt egy kilenc ország között létrejött nemzetközi együttműködés, amiben tíz tanácsadó partner van, és száz vállalkozást vontak be, közöttük nyolc borsodit. – Ők a textil- és élelmiszeripar, a borászat, a csokoládégyártás és a fémfeldolgozás területén dolgoznak.

A konferencia helyiségének külső falán egy plakátkiállítás látható, ami az egyetem főépületének első emeleti, úgynevezett üvegtermén lesz október 30-ig.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!