Ugrás a tartalomra

Várakozóknak és eső ellen – beruházások Hejőcsabán

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 08. hétfő 13:44
Hejőcsabán több mint 4,3 millió forintból újult meg a buszmegálló és elkészült egy csapadékvíz-elvezető is a Fogarasi utcában. A beruházásokat a térség önkormányzati képviselője fizette saját alapjából.
Fotó: Juhász Ákos

Megújult és akadálymentes lett a hejőcsabai gyógyszertárnál lévő buszmegálló. Barta Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő azt mondja, ez a hely legalább 30 éve szolgálta az itt élőket. A szerkezetet és többek között a padokat a Városgazda szakemberi készítették el. Ez a hely ilyenkor is nagy forgalmat bonyolít, az iskolakezdéssel pedig tovább nő a buszra várók száma. A képviselő saját alapjából 850 000 forintot költött a beruházásra. További fejlesztés is várható, hamarosan egy LED-panelt, egy okos utastájékoztató táblát is kihelyeznek majd ide, amelyen - sok más információ mellett - a buszok érkezési ideje is látható lesz majd.

Hejőcsabán egy több mint 30 éves problémát is megoldottak. A Fogarasi utcában új utcaszakasz készült el. 240 méteren beton útszegéllyel látták el a területet, amire azért volt szükség, mert korábban egy-egy nagyobb zápor után a csapadékvíz - a domborzati viszonyok miatt - a környező házak udvarára zúdult, ez a mostani szegély azonban levezeti a Koboz utcai vízelvezetőbe.

- A komplex vízelvezető rendszer kiépítése 3 és félmillió forintba került. A beruházásnak köszönhetően a legutóbbi nagy esőzések sem okoztak itt problémát – nyilatkozta Barta Gábor. Az utca is szélesebb lett valamennyivel, így az autók is kényelmesebben tudnak közlekedni mostantól itt.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!