Ugrás a tartalomra

Várják az iskolát és nem félnek a vírustól

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 31. kedd 16:01
Miskolcon sétálókat kérdeztünk meg az iskolakezdésről. A gyerekek várják már, hogy újra iskolába járhassanak, főként azért, mert ott mindennap találkozhatnak barátaikkal. És egyáltalán nem félnek a vírustól. A költségekről megoszlanak a vélemények.
Fotó: Horváth Csongor

Bakos Jánosnénak öt unokája van. – A legkisebb tizennégy éves, a legidősebb pedig huszonhárom. Ketten laknak Miskolcon, egyikük Debrecenbe nyert felvételt az egyetemre, ketten pedig Nyíregyházán élnek. Várták a tanévkezdést a barátok miatt. Nem félnek a vírustól, mert többen be vannak oltva, és akik még nem, a szüleik intézkednek majd erről. A pénzről nem beszélgettem velük, így nem tudom, mennyit költhettek az iskolakezdésre, szerintem sokat. Egy biztos: ha nekem összegyűlik egy kis pénzem, sorban adom oda a gyerekeknek. Van olyan unokám is, aki szokott segíteni a kertben, például füvet nyír. Természetesen ezt is honorálom. 

Mészáros Kristóf hatodikos a Herman Ottó Gimnáziumban. – Nyolcosztályosba járok, így egy éve már ismerem a sulit. Nagyon vártam, hogy újra mehessünk iskolába, mert nekem már unalmas volt otthon. Persze a nyári szünetben is találkoztam néha a barátaimmal, voltunk együtt táborban is, de azért jó lesz újra mindennap látni őket. Szerintem egyáltalán nem kell félni a vírustól, mert aki beteg, az úgysem megy közösségbe. Egyébként is bőven szedek vitamint. Anyukámmal már mindent bevásároltunk az iskolába: füzeteket, radírozós tollat..., a tavalyi táskát és tolltartót megtartottam – mondta a kisfiú, aki elárulta, mindent akciósan szereztek be ugyanabban a boltban. 

Zsófi Richárd Márk jobban szeret közösségben lenni, mint otthon egyedül. – Jó lesz találkozni a barátokkal, de a tanárokkal is, meg én nagyon szeretek szervezni iskolán belül, amit csak a jelenléti oktatásban tudok megtenni – mondta a végzős lévays diák, akinek barátja attól tart, hogy megint online kell majd tanulniuk. 

– Egyáltalán nem akarok otthon maradni, még akkor sem, ha nem szeretek korán reggel a buszon zötykölődni – mondta Szeleczky Máté

A két fiú be van oltva, így nem tartanak attól, hogy az iskolában elkapják a vírust. 

Zsófi Richárd Márk a költségeket tekintve megemlítette, hogy ma már ingyen van a tankönyv. – Tíz-tizenötezer forintot azért költöttem íróeszközökre, mert azok mindig elkopnak, eltűnnek, elhasználódnak, valamint füzetekre. Táskám és tolltartóm van – mondta a diák, akinek barátja szerint ugyanennyit fog majd költeni az iskolai felszerelésre, ha megveszi a napokban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!