Ugrás a tartalomra

Velünk a Város a kompenzációról: ez a pénz nem támogatás, mert ez a pénz Miskolcé

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 13:33
A várost vezető frakció közleményben reagált arra, hogy a kormány 1 milliárd 350 millió forintos kompenzációt ígért be Miskolcnak.

„Ez a pénz nem támogatás, mert ez a pénz Miskolcé. Ez a pénz nem ajándék, mert ez a pénz Miskolcé” – írják, hozzátéve: „sőt, ez a pénz csak töredéke annak, amit a Fidesz elvett Miskolctól.”

Majd részletezik is, mi mindennel „tartozik a Fidesz”:

  • a tömegközlekedésből elvont 1 milliárd forinttal,
  • az ingyenes parkolás értelmetlen bevezetése és fenntartása miatt 500 millió forinttal,
  • az elvont gépjárműadó miatt 900 millió forinttal,
  • az MVK Zrt.-nek 3,8 milliárd forinttal,
  • és azzal a sokmilliárd forinttal, „amit az előző városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt ma Miskolcnak kell megfizetnie.”

Ugyanakkor „nevetségesnek és arcátlannak” tartják a kormánypárt helyi képviselőinek „hazug dicsekvését” a kormányzati elvonások kompenzációja kapcsán.

– Saját sikerükként könyvelik el azt a pénzt, amit a kormány most kompenzációként Miskolcnak visszaadni tervez. A valóság ellenben az, hogy sem Csöbör Katalin, sem Kiss János, sem Hubay György, Hollósy András pedig végképp nem tett semmit annak érdekében, hogy Miskolc visszakapja ezt a pénzt. Ez a pénz ugyanis az elvont helyi iparűzési adó egy része, amit egy meghatározott rendszer szerint kapnak vissza a városok. A Fidesz ma Miskolc legnagyobb adósa.

A közlemény azzal zárul, hogy a Velünk a Város frakció „azt ajánlja a Fidesznek, hogy röhejes önajnározás helyett ezen adósságok törlesztésével töltsék inkább az időt”.

Ahogy arról korábban beszámolt lapunk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette: a városok több mint 100 milliárd forinttól estek el, ebből most 23 milliárd kerül vissza hozzájuk. Miskolcra 1 milliárd 350 millió forint érkezik.

További hírek

Olvasnivaló