Ugrás a tartalomra

Veres Pál Miskolc polgármestere

minap.hu/MTI
Utoljára módosítva
2019. október 15. kedd 15:16
"A legfontosabb üzenet, hogy holnaptól egy új korszak kezdődik az önkormányzatiságban Miskolcon. Nincs az, hogy egyik oldal, másik oldal, hanem csak Miskolc van, egyetlen oldal, amelyik fejlődni szeretne. " Erről is beszélt Veres Pál, Miskolc megválasztott polgármestere. A többi párt polgármesterjelöltjét is megkértük, értékeljék a választást.

- Nagyon szépen köszönöm a miskolci választópolgárok bizalmát, hihetetlen nagy felelősséget ruháztak rám ezzel a döntéssel – nyilatkozta Veres Pál, Miskolc polgármestere. – Visszatekintve a kampányunkra – ha majd elemezni fogják –, én nyugodt szívvel nézek mindenkinek a szemébe és fogok majd kezet, mert én azt képviseltem végig, hogy szeretnék egy összefogást a városban. Így kívánok tenni polgármesterként is, tehát a munka jelentős része most következik, lehet, hogy a kampány csak a kisebb fele volt a történetnek. Én azt szeretném, hogy ha együtt tudnánk működni mindenkivel, aki a városért tenni akar, függetlenül attól, hogy a szavazatát rám vagy az ellenfeleimre adta. Én ehhez tartom továbbra is magam.  

"A legfontosabb üzenet, hogy holnaptól egy új korszak kezdődik az önkormányzatiságban Miskolcon. Nincs az, hogy egyik oldal, másik oldal, hanem csak Miskolc van, egyetlen oldal, amelyik fejlődni szeretne. Aki ezért tenni hajlandó, azzal én együttműködők és segítem a tervei végrehajtásában – nyilatkozta Veres Pál."

– Úgy látom, megértették a városlakók azt az üzenetet, hogy itt, a városban összefogásra van szükség, másrészt elfogadták és elhitték nekem azt, amit én teljesen őszintén mondtam, hogy én valóban függetlenként indultam és független vagyok, nem vagyok elkötelezett egyetlen párt vagy pártcsoport iránt sem. Én szeretnék egyensúlyt teremteni, és úgy gondolom, hogy a város közélete már belefáradt abba, hogy belső csatározások határozzák meg a mindennapokat, és nem az alkotómunka. A megválasztásomban közrejátszott azt gondolom, talán átbillentett néhány embert az is, hogy nemtelen támadások értek, amiről tudták, hogy valószínűleg nem igazak. De mindenképpen azt szeretném hangsúlyozni, hogy egy új fejezet kezdődik holnaptól, elkezdünk dolgozni és a munka most egyetlen céllal foglalható össze, hogy valóban tegyünk a városért együtt, közösen, mindannyian, politikai állástól függetlenül – nyilatkozta Veres Pál.

– Tanulságos nap, a politikai közösség és Miskolc számára, de számomra is – nyilatkozta Alakszai Zoltán polgármesterjelölt. Augusztus 9-ére gondolt, amikor felkérték a feladatra. Nem kérte, hanem a sors alakította úgy, hogy kapta. Kriza Ákos betegsége okán nem vállalt újabb ciklust, ami sajnálatos körülmény volt a politikai közösség, Miskolc számára. Traumatikus helyzet.

Augusztus 9. óta a legjobb tudása szerint igyekezett megfelelni a kihívásnak. Miskolc, szülővárosa iránti szeretete motiválta. Elemzők feladata lesz, hogy országos tendenciák, városi hangulatok milyen hatással voltak erre az eredményre. Erős felhatalmazást adtak a következő városvezetésnek. Bízik benne, hogy az nem ellenzéki hídfőállást épít, hanem Miskolcért fog küzdeni.

Fotó: Juhász Ákos

Köszöni azoknak, akik az elmúlt hetekben kitartottak mellette, támogatták a politikájukat. Személyesen köszöni, akik mellette álltak a feladat ellátásában. Köszöni Kriza Ákos elmúlt 9 éves munkáját. Bízik benne, ez a munka a következő 5 évben folytatódik, Miskolc jólétéért fog dolgozni. Jó munkát kíván mindenkinek. A tanulságok levonása a jövő feladata. Újságírói kérdésre elmondta, az értékelés a holnap feladata. Ki fogjuk értékelni a helyzetet.

Fülöp József Istvánné, a Magyar Munkáspárt miskolci polgármesterjelöltje úgy nyilatkozott, tiszteletben tartja a miskolci választópolgárok döntését. – A facebookon gratuláltam Veres Pálnak, Miskolc város új polgármesterének. Remélem és bízom benne, hogy nem folytatódik az ellenségeskedés, az egymásra mutogatás, jelentgetések, mert már ideje lenne annak, hogy tényleg fejlődjön Miskolc, és ne legyen uszítás és gyűlölködés a városban. Én továbbra is végzem a munkámat úgy, mint eddig.

- Az eredmény meglepő, főleg az előzetes közvéleménykutatási adatok alapján – nyilatkozta Kopcsó Gábor, az Új Lendület Miskolcért listavezetője. - A választói szándék ezek szerint ez volt, és ha már jól látom a feldolgozottságot, azért mi is egy helyre be tudtunk kerülni a képviselő-testületbe. Most nyilván fel kell mérni a lehetőségeket, mi kezdetektől azt mondtuk, hogy szeretnénk a városért tenni. Meg kell nézni, hogy ki kivel hajlandó együtt dolgozni és mi továbbra is konstruktív erőként benne tudunk lenni bármilyen együttműködésben, amely a várost előreviszi. 

Pakusza Zoltán a Mi Hazánk Mozgalom képviselője azt mondta: az látszik, hogy Miskolc változást akart. – Gratulálok a győzteseknek, és sok sikert kívánok nekik abban a munkában, hogy a város előre tudjon lépni. Szeretném megköszönni a támogatást, illetve a bizalmat. Kompenzációs listáról bekerültem a testületbe, természetesen továbbra is számíthat minden miskolci a munkámra. Ugyanolyan elánnal fogok dolgozni, ahogy eddig tettem, a város érdekében – fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!