Ugrás a tartalomra

Vereséggel búcsúzott az élvonaltól a DVTK

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 10. hétfő 10:08
A MOL Fehérvár 4-0-ra nyert vasárnap az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában.
DVTK - Fehérvár 0:4 - Mocsári László képgalériája

A mérkőzés elején betalált a hazaiak kapujába, majd büntetőhöz is jutott, az első félidő hajrájáig mégis gól nélkül maradt a Fehérvár, amely mezőnyfölényben futballozott, és ellenfelénél jóval többet támadott. A kilencedik percben szerzett gól les miatt érvénytelen volt, a játékrész felénél megítélt tizenegyest pedig Nikolics kihagyta, illetve Malenica kivédte. A szünet előtt egy perccel viszont Dárdai baloldali beadására jól érkezett Petrjak, és szép fejessel juttatta vezetéshez a játékot irányító csapatát.

Hazai helyzettel kezdődött a második félidő, de aztán megint átvette az irányítást a Fehérvár, amely pontos passzolgatást követően csakhamar növelni tudta előnyét. Egy-egy hazai akcióban volt esély a gólszerzésre, de kimaradtak a lehetőségek, a másik oldalon viszont nem, így magabiztos vendéggyőzelem született.

A diósgyőri ultrák stadionon kívül maradtak, ezúttal nem szurkoltak a lelátókról és bojkottra szólították fel a többi drukkert is. A mérkőzés napján mécseseket gyújtottak a stadion előtti téren amiatt, hogy csapatuk 10 év után kiesett az első osztályból.

Miskolc, DVTK Stadion, 520 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Albert István, Horváth Zoltán; Vad II István, Oláh Gábor).
DVTK: Malenica - Polgár, Milović, Szűcs K., Soldo - Max, Grozav - Grgić, Molnár G.,Suljić - Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.
Fehérvár: Kovács D. - Bamgboye, Fiola, Musliu, Stopira - Dárdai, Nego, Houri, Petryak - Nikolics N., Szabó L. Vezetőedző: Szabics Imre

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!