Ugrás a tartalomra

A világ egyik legrangosabb szakmai díjában részesült az Avalon Ristorante

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. július 01. péntek 18:51
A borszakma legfontosabb magazinja, az amerikai Wine Spectator díjazta a miskolctapolcai éttermet.

Elismerésben részesült az Avalon Ristorante a Wine Spectator 2022 Restaurant Awards díján, amely világszerte jutalmazza a kiváló és érdekes borválasztékkal, konyhájukhoz illő kínálattal és szakértő szolgáltató személyzettel rendelkező éttermeket.

A Wine Spectator három kategóriában díjazza az éttermeket, amelyek közül az Avalon Ristorante idén a Best of Award of Excellence elismerésben részesült, így az étterem a két pohár minősítéssel méltán kerülhet fel a komoly borkedvelők úti céljai közé.   

Az elismeréshez számos kritériumnak szükséges megfelelnie az éttermeknek, amelyet személyesen maga a Wine Spectator képviselői ellenőriznek látogatásuk során. Kizárólag azok az éttermek kerülhetnek díjazásra, amelyek borlapja komoly szakmai tartalomról tesz tanúbizonyságot: legalább 350 különböző tétel szerepel a kínálatban a legjobb régiók, legjobb termelőinek több évjáratra kiterjedő széles borválasztékával.

A miskolctapolcai Avalone Ristorante tavaly nyílt Vino Salone-ja pedig igazán exkluzív helyszínt biztosít ahhoz, hogy a borok szerelmesei 5 kontinens 13 országának borai közül választhassák ki kedvencüket.

– A megmérettetés egy pár hónappal ezelőtt titkosan zajlott. Amerikából érkeztek tesztelők, és az éttermünket, az étlapunkat és a borlapunkat együtt tesztelték le. Arra voltak kíváncsiak, milyen kínálattal, milyen széles szortimenttel rendelkezünk, hányféle borral dolgozunk, és ezt az étlappal együtt milyen párosításban tudjuk kivitelezni. Hogy mennyire vannak összhangban az ételek a borokkal, létrejön-e egyensúly a két kínálat között? – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Egri Katalin, az Avalon Park sommelier-je.

Nemcsak a régióban, de az országban is kevés olyan étterem működik, amelyik úgynevezett két pohár minősítést tudhat magáénak. A miskolctapolcai éttermen kívül hasonló minősítéssel Magyarországon csak egy budapesti vendéglátóhely büszkélkedhet.  

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!