Ugrás a tartalomra

Visszatértek Miskolcra a bohém betyárok

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 11:05
Makukát ropogtatva furikázzák fel Kakast az Avasra a Road Movie videoklipsorozat legújabb részében. A Bohemian Betyars hazatért Miskolcra, ahol megírták Borsod-Abaúj-Zemplén megye alternatív himnuszát, azon a nyelven, amit csak a borsodiak értenek. Debütál a Makuka, a Road Movie országjáró videóklip-sorozat tizenharmadik klipje.

A Bohemian Betyars világcsavargói hazatértek Miskolcra, új daluk, a Makuka és a hozzá készült videóklip borsodibb nem is lehetne, hiszen lakótelepek és természeti csodák máshol is vannak, de ott nem használnak olyan szavakat, mint a furik és a pacuha. A Bohemian Betyars viszont szó szerint ezekből a tipikusan borsodi kifejezésekből építette fel új dalát, és erre alapul a Freund Ádám rendezte videóklip is.

A Makuka videóklipje hűen követi a dal hangulatát, a Road Movie oldtimer Ikarusa ezúttal a Macskajaj egyik jelenetébe is begördülhetett volna. A Makuka Miskolca nem a füstös Acélváros, hanem annál sokkal vidámabb, főszerepben a város egyik nevezetességével, az avasi tévétoronnyal.

Miskolc a tizenharmadik állomása a Road Movie videóklip sorozat ország- (és világ) járásának. A 2019 nyarán a Balaton déli partjáról indult sorozat járt már a Hiperkarmával a Mecsekben, a Roaddal a Mátrában, Rúzsa Magdival a vajdasági Kishegyesen, a Bagossy Brothers Company gyergyói hegyei között, Miskolc előtt pedig Székesfehérvár, Debrecen, Budapest és legutóbb Sopron is megmutatta már magát. A Road Movie dalaiban és klipjeiben ismert magyar zenekarok, énekesek mutatnak be egy-egy szívükhöz közel álló tájat a saját szövegeiken, dalaikon, emlékeiken keresztül. A Road Movie videoklipekhez egy-egy Road Movie Guide útifilm is készül, ahol a zenekarok tagjai kalauzolják végig Till Attilát a kedvenc helyszíneiken.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!