Ugrás a tartalomra

Vízelvezetőt építenek a Martin-kertvárosban

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 10. szerda 16:25
Vízelvezetőt építenek a Martin-kertvárosban: a Kisfaludy utca áldatlan állapotait szüntetnék meg ezzel, ugyanis egy-egy esőzés után kisebb tavak alakulnak ki a területen. Szerdán helyszíni bejárást tartottak a szakemberek.
Fotók: Juhász Ákos

Hamarosan vízelvezetőt építenek a Kisfaludy utcában, emiatt tartottak helyszíni bejárást a szakemberek. A helyzet megoldásában a tervező, a Városgazda és Martin-kertváros önkormányzati képviselője működik együtt, az előkészítő munkába a közútkezelőt is bevonták.

– A geodéziai felmérés megtörtént, a tervező éppen most mutatja be a javaslatait, így mondhatom, hogy rövid időn – egy-két hónapon – belül a tényleges megoldást megtalálva, a kiépítés megtörténik – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő.

A vízelvezetőt a terület képviselője saját keretéből finanszírozza majd. Egy másik helyszínre viszont támogatás is érkezik: a Szirmát és Martin-kertvárost körülhatároló vezérárok csapadékvíz-elvezető rendszere, 450 milliós TOP-os forrásból épülhet meg hamarosan, több mint tízezer méter hosszan.

További hírek

Olvasnivaló