Ugrás a tartalomra

Vizet osztanak a miskolci belváros frekventált helyein

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 27. kedd 15:56
Hétfőn harmadfokú hőségriasztás, kedden pedig a vörös kód is életbe lépett hazánkban a kánikula miatt. Miskolc több pontján is vizet oszt a járókelőknek a Mivíz Kft.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos péntek éjfélig hőségriasztást adott ki.

A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, ne tartózkodjon huzamosabb ideig a tűző napon, használjon fényvédő készítményeket és igyon sok folyadékot. Ez utóbbiban a város is segít.

A következő napokban délelőtt 11-től délután 5 óráig a Mivíz munkatársai vizet osztanak Miskolc forgalmas pontjain: a Villanyrendőrnél, a Centrumnál és a Búza téren.

Nagy hőség lesz péntekig, napközben 32-38 fok várható, a legmelegebb az ország délkeleti vidékén lesz. Az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

Fotó: Parai Roland

Vörös kód a kánikula miatt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését és az országos tisztifőorvos hőségriasztását figyelembe véve péntek estig kiadta a vörös kód figyelmeztetést.

Ennek két fontos célja van, egyrészt felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, másrészt a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújt szolgáltatást.

Nagyon fontos, hogy ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!