Ugrás a tartalomra

Y-híd: cölöpözéssel kezdődik a munka

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 07. kedd 18:17
A kivitelezés mostani fázisa még nem zavarja majd a forgalmat.
Fotó: Mocsári László

Próbacölöpözéssel veszi kezdetét a héten az Y-híd beruházásának kivitelezése – ezt kedd délután a helyszínen jelentették be.

- Nagy öröm számomra, hogy ezekben a nehéz napokban egy ilyen eseménnyel is azt tudja üzenni a kormány Miskolc és térsége lakosságának, valamint minden magyar embernek, hogy a munka és az élet nem áll meg – hangsúlyozta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy idén tavasszal sikerült a területet átadni a kivitelezőnek, aki a napokban megkezdi az építkezést.

Fotó: Mocsári László


Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője elmondta, az állami vállalat igyekezett ügy szervezni a munkát, hogy ameddig csak lehet, az ne járjon nagyobb forgalmi korlátozással, fennakadással.

 - A próbacölöpözés azért lényeges, mert ennek segítségével olyan adatokat nyernek a kivitelezők, illetve a tervező, melyek majd az alapozás kimenetelét fogják befolyásolni. Megtudják, hogy megfelelő minőségű-e a talaj, milyen mélyen kell majd ezeket a cölöpöket elhelyezni ahhoz, hogy a híd alszerkezetét el lehessen kezdeni majd építeni. Az év végéig tartó szakasz során nem csupán a cölöpözés történik meg, de a közműkiváltásokat is elvégzik a szakemberek.

További hírek

Olvasnivaló