Ugrás a tartalomra

Zavart idős hölgyet juttattak haza családjához a miskolci rendészek

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2021. szeptember 22. szerda 15:09
Két komolyabb esetnék avatkoztak be hétvégén a miskolci rendészet munkatársai. 

Vincze Csaba rendészeti vezető a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, az Avasi Református Templomnál az elmúlt napokban egy rongálásnál avatkoztak be. 

- A járőrök üvegcsörömpölést hallottak, ezt követően nézték meg a helyszínt. Az ott tartózkodó fiatalok közül ketten beismerték, hogy idegesek voltak, a feszültséget pedig az avasi templom tájékoztató tábláján vezették le. Az egész üveget kirúgták, de tettüket azonnal megbánták. Az anyagi kár jelentős – részletezte.

A rongálás péntek este történt, de nem ez volt az egyedüli eset a hétvégén, amikor a rendészeknek intézkedniük kellett. Hétfőn hajnalban egy zavarodott, idős asszonynak segítettek a hazajutásban.

A térfelügyeleti szolgálat munkatársai a rendészet kameraközpontjában lettek figyelmesek az asszonyra, aki a 10 fok körüli hőmérséklet ellenére papucsban és köntösben sétált a főutcán. A rendészek perceket belül a helyszínre értek.

- Láthatóan zavart volt, ezt a térfelügyeleti szolgálat észlelte majd a járőröket a helyszínre küldte. Az idős hölgyet a rendészek perceken belül megtalálták és ekkor derült ki, hogy hozzátartozói a rendőrségnek az eltűnését már bejelentették. Őt is panasz és sérülésmentesen átadtuk a rendőrségnek, ők pedig a hozzátartozóknak – részletezte Vincze Csaba.

A rendészet számára tevékenyen telt el az elmúlt egy hónap: több mint 180 bejelentés érkezett hozzájuk, köztük garázdasággal és rongálással kapcsolatos esetek miatt. A rendészet munkatársai legtöbbször figyelmeztetéssel éltek, de ha az eset indokolta, a szankcionálás sem maradt el.

További hírek

Olvasnivaló