Ugrás a tartalomra

A Zsarnai bezár, a Búza téri és a Vasgyári piac nyitva marad

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 06. szombat 09:43
A pénteken kihirdetett kormányrendelettel elrendelt korlátozások idején az alábbiak szerint alakul a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett piacok nyitvatartása.

A Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac a megszokott nyitvatartással várja vásárlóit.

A nőnapra tekintettel, március 8-án, hétfőn a Búza téri őstermelői piac reggel 5 órától délután 5-ig tart nyitva, a Vasgyári piac szintén reggel 5 órakor nyit, és délután 3-ig várja a vásárlókat.

A Zsarnai piac március 8. és március 22. között zárva tart.

Március 15-én, hétfőn a városi fenntartású piacok zárva lesznek.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a rendeletben meghatározott időben és feltételekkel megengedett a tartózkodás és a vásárlás egyebek mellett a piacokon, a helyi termelői piacokon. Viszont a közterületen, illetve a nyilvános helyen mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

A települések belterületén az épületeket elhagyva az utcán, közterületen (néhány kivétellel) újra mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Veres Pál, Miskolc polgármestere csütörtökön jelentette be, hogy péntektől ismét kötelező a maszk használata közterületen.

(Külső képünk archív)

További hírek

Olvasnivaló