Ugrás a tartalomra
A 2019-es év díjazottja a miskolci Bartók Béla Zene és Táncművészeti Szakgimnázium 20 éves Jazz Tanszaka. A színházban szombaton megtartott díjátadón – idén először – Múzsa reménységek elismerést vehetett át három tehetséges fiatal.
Nemzetközi viszonylatban is ritka, hogy egy zenekar 41 éven át változatlan felállással és töretlen népszerűséggel tudjon a pályán maradni. Kevesen ismerik ennek a titoknak a nyitját, mi most a legautentikusabb személyt, Szigeti Ferit faggattuk a receptről, annak apropóján, hogy a Karthago Miskolcon, február 7-én, az Ady Művelődési Házban lép fel.
„Túl sok az árnyék ebben a városban, ezért döntöttem úgy, hogy a fényről fogok írni. Miskolc ezernyi titkát csak elhullajtotta az emlékezet, hogy egyszer újra megtaláljuk őket. Amint felemeljük és markunkban tartjuk, máris fényesedni kezdenek” – írja Miért Miskolc? című kötetében Fedor Vilmos. A lokálpatrióta 63 válaszban indokolja meg, hogy miért szereti Miskolcot.
A hazaiak vezetőedzője sajnálja, hogy nem tudták megtartani a vezetést, Feczkó Tamás pedig megemelte a kalapját játékosai előtt.
Egyik legnagyobb szurkolója a nagymamája, bár mindig nagyon izgul érte, amikor csínyes szituációkba keveredik. Lipusz Emmának, a DVTK Jegesmedvék csatárának történetén keresztül mutatjuk be a női jégkorong szépségeit.
Szombaton 126. alkalommal tartottak nyílt napot a Fonoda utcán található Miskolci Állategészségügyi Telepen.
Gesztesi Károly 1990-1991 között volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. „Fantasztikus ember volt” – emlékszik vissza egykori kollégájára Szegedi Dezső színművész, akivel nem csupán egyszerre voltak a miskolci társulat tagjai, de egy darabban, később pedig egy filmben is játszottak.
De a január végi „zárás” előtt még tárlatvezetést tartottak szombaton a Miskolci Nemzeti Színház emeleti társalgójában.
Beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár halála az idei, 62. Grammy-díjkiosztó gálát, amelynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples stadion – Bryant csapatának, a Los Angeles Lakersnek otthona – adott otthont – írja az MTI.
Még decemberben írt a miskolci Széchenyi Általános Iskola 2.b osztálya az angol Vilmos hercegnek és családjának. Maguk lepődtek meg talán a legjobban, amikor a napokban megérkezett a válasz.
Helikopter balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó –jelentette az amerikai TMZ hírportál.
On
Az idén húsz éves Elektróger partysorozat alapítóival, Batta Lászlóval (Astro) és Bordás Gáborral (Bordee) beszélgettünk.

Programok

-
-