Ugrás a tartalomra
A Népkerti Vigadó adott helyet a megyei iparkamara és az Első Miskolci Lions Klub közös báljának. A rendezvény bevételét jótékony célra ajánlották fel.
Hét év után visszatér szülővárosába, Miskolcra a Kocsonyafesztivál. Idén február 14-től 16-ig, három napon át újra minden a kocsonyáról és az abban pislogó békáról szól majd a főutcán és környékén, felelevenítve a ma már szerte az országban jól ismert miskolci legendát. A hazatérő fesztiválról Veres Pál polgármestert kérdeztük.
A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága a cégcsoport hét tagvállalata esetében, az év elején hirdetett vezetői álláspályázatot. A beérkező 128 dokumentumból, az Igazgatóság többlépcsős szakmai szűrést végzett, a pályázatban kiírt szempontrendszer szerint.
Már túl vannak az egyharmadán - ahogy a szakemberek mondják -, jelenleg 38 százalékos készültségi szinten van a strand második ütemének építése. Az öt épületből álló fürdőkomplexum műszaki átadását decemberre tervezik.
Amikor egy-egy bevásárlókörút alkalmával betértem a Batóról elnevezett üzletházba, sokáig azt hittem, hogy annak névadója, tulajdonosa, üzemeltetője lehet. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy névösszevonásból eredő mozaikszóval van dolgom, de arra sosem gondoltam volna, hogy az elnevezés egy olyan férfit takar, akinek a ma álló épülethez vajmi kevés köze van. Bár ha a Bató családot körülvevő legendákat vesszük alapul, ez a kijelentés nem feltétlenül állja meg a helyét.
Tavaly szeptemberben lett volna ötven esztendős Miskolc legkedveltebb napilapja, a Déli Hírlap. Ha sikerülne neki emléket állítani, ráírhatnánk: 1969-2002. Ki is szemeltem a márványtábla helyét a Széchenyi utcán, azt a helyet, amelyben az újság szerkesztősége legszebb, boldog éveit megélhette. Mivel korábban esélyünk se lehetett, hogy erre engedélyt adjanak, lemondtam a jubileumi megemlékezésről.
Emberfeletti a kitartása a komáromi Ironmannek! Szőnyi Ferenc az egyetlen ember a világon, aki kétszer is teljesítette a dupla decaironmant, vagyis hússzoros ironman távot. Ez azt jelenti, hogy 76 kilométert úszott, 3600 kilométert kerékpározott és 844 kilométer futott. Soha nem adott még fel triatlont. Péntek délután pedig Miskolcra jött – a Népkerti Aktív program első vendégeként –, hogy meséljen nekünk ezekről az átlagember számára elképzelhetetlennek tűnő távokról.
A DVTK hazai pályán Mirko Ivanovski újabb góljval már az első félóra végén vezetést szerzetet szerzett a Paks ellen.
A „nagy nap” tavaly csaknem 64 ezer pár életében jött el a KSH statisztikája szerint, erre utoljára 30 éve volt példa. De mi tart össze két embert élete végéig? A házastársi „párbajokon” hogyan tudunk túllendülni? Megváltozik a kapcsolat dinamikája, ha jön a baba?
Az énekesnőről nemrég készült ez a fotó. Úgy tűnik, tovább karcsúsodott.
Két budapesti, a harmadik helyen pedig egy miskolci hamburgerezőt jelölt meg a dobogós helyen Magyarország legjobb 25 burgerezőjének összesítésében egy utazási magazin.
A Toyota japán járműgyártó újraindítja négy kínai gyárából háromban a termelést a jövő héten - közölte a japán járműgyártó.

Programok

-
Miskolc
-