Ugrás a tartalomra
A káprázatos felvonulást követően gálahangversennyel nyitották meg pénteken este a Bartók Plusz Operafesztivál 2019-es programsorozatát a Miskolci Nemzeti Színházban.
Június 14-23. között az MVK Zrt. különjáratként útnak indítja veterán Ikarus autóbuszát, amellyel a belváros nevezetességeit tudják megtekinteni az érdeklődők. A veterán autóbusz különjáratként közlekedik, kizárólag a járművön, vagy a bérletpénztárakban kimondottan erre a járatra váltott napijeggyel vagy családi jeggyel, ami egy utazásra vehető igénybe.
Látványos felvonulással kezdődött meg az idei Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon. A rendezvény új és klasszikus operai élményeket kínál a közönségnek június 23-ig: itt mutatják be Eötvös Péter Az Aranysárkány című művét. A résztvevők többek között láthatják Puccini Bohéméletét és Bartók A kékszakállú herceg várát is. A tíznapos fesztivál Három tenor gálával zárul.
Kriza Ákos június 13-ai keltezéssel levelet intézett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, melyben elítéli az Úz-völgyi magyar katonatemetőben történt eseményeket – egyúttal polgármesteri keretéből 1 millió forintot ajánl fel a károk helyreállítására, a temető gondozására.
Az általános iskolákból csaknem ezerkettőszázan ballagnak a diákok a héten Miskolcon. Közülük több mint nyolcszáz gyerek végzett a Miskolci Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban, és mintegy háromszázötven az egyháziakban.
Hat óvoda felújítására az önkormányzat 750 millió forintot fordít Európai Uniós pályázati forrásból. Lesz energetikai korszerűsítés és akadálymentesítés, a Belvárosi és a Diósgyőri Óvoda, a Leszih Andor úti, a Napraforgó, a Százszorszép és a Mesevár Óvoda tetejére napelemeket telepítenek. Ez utóbbinak a teljes villamoshálózatát is megújítják.
Negyedik alkalommal rendezik meg a Miskolci és Észak-Magyarországi Regionális Testvéri Találkozót, a MIÉRTT-et.
A legprofibb előadásokat a délvidékiek hozzák létre – nyilatkozta Rápóti-Fekete Mónika, a X. Dunán innen Tiszán túl című Kárpát-medencei ifjúsági, népművészeti tehetségkutató verseny főszervezője. A döntőnek is a miskolci Művészetek Háza ad otthont jövő szombaton délelőtt 10 órától.
Miskolci étterem lett az olasz életstílus legújabb nagykövete. Az Avalon Ristorante az első vidéki vendéglátóhely, amely kiérdemelte az Olasz Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, olasz éttermeknek járó elismerést. A több nemzetközi díjjal is rendelkező Avalon Park negyedik éve viszi világszerte Miskolc jó hírét.
Február 12-én volt 96 éves a szombaton elhunyt Franco Zeffirelli olasz rendező, aki a film, a színház és az opera világában is maradandót alkotott és leginkább látványos Shakespeare-adaptációiról ismert. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:
Egy varázslatos környezetben, a miskolci Gárdonyi Parkban lehet június 28-án élvezni a gitár forradalmárjának, Jimi Hendrixnek a muzsikáját a legkiválóbb interpretálásban.
Lehet csavart, gombócos, bogyós, kürtőskalácsba vagy gofriba ágyazott, gyümölcsös, vagy tejes, a lényeg, hogy fagylalt legyen. Ebben a tikkasztó hőségben ugyanis ez az egyetlen édesség, amit a szervezetünk befogad és elfogad.

Programok

-
főleg a belváros
-
Minorita templom