Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

Utoljára módosítva
2019. augusztus 20. kedd 18:01
Katonai tiszteletadás mellett, Alakszai Zoltán jegyző és a város alpolgármestereinek jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót a népkerti országzászlónál az államalapítás ünnepén. A magyar trikolor a Himnusz hangjaira emelkedett magasba Szent István napján.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 17. szombat 17:35
Polgármesteri programot hirdet Alakszai Zoltán, a FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje. Ennek három fő eleme, hogy megvédi a Salkaházi programot és garantálja, hogy az abban résztvevőknek idén plusz öt ezer forint prémiumot fizet. Vállalja, hogy újjáépíti a Diósgyőri Strandot, valamint ígéri, hogy Miskolc lesz a legbiztonságosabb megyei jogú város.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 15. csütörtök 20:06
Kapacitásbővítésre készül a Ten-Pao Miskolcon. Már épül az új csarnok és szeptembertől kutatásfejlesztési részleggel bővül a cégcsoport egyetlen Ázsián kívüli üzeme. A hongkongi vállalat annyira elégedett a miskolci légkörrel, hogy a Déli Ipari Parkban fejleszt tovább, és nem akar más európai bázist létrehozni.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 15:06
Jelentős fejlődést ért el az elmúlt években a Mechatronikai Ipari Parkban üzemelő Remy Automotive Hungary Kft. A cég indítómotorok és generátorok felújításával foglalkozik és év eleje óta a féknyergek felújítása is bekerült a portfólióba. Orosz Tamás miskolci gyárigazgató azt mondta: húszéves tapasztalat alapán az látszik, hogy Miskolcon jó helye van a Remynek.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 13. kedd 16:48
A magát függetlennek nevező ellenzék a legaljasabb módon híresztelni kezdte, hogy valójában nem is betegség áll Kriza Ákos visszalépése hátterében, hanem megijedt Gyurcsány Ferenc jelöltjétől, Veres Páltól. Ez a felmérések alapján teljesen nevetséges – mondta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Alakszai Zoltán kijelentette minden erejével meg fogja védeni barátját, Kriza Ákost, és az általa elért eredményeket.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 12. hétfő 15:15
Autógyáraknak készülnek extra méretű szerszámok a Spinto Kft. miskolci üzemében. A cég ügyvezetője szerint minden tekintetben jó döntés volt Miskolc. A város, az egyetem és a kiváló szakemberek együtt biztosítják, hogy megfeleljenek a kihívásoknak. A Spintó 5,9 milliárdos beruházást hozott Miskolcra. 70 embert foglalkoztat. Van, aki külföldről jött haza, hogy itt vállaljon munkát.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 10. szombat 17:15
Tizennyolc százalékkal vezet a Fidesz-KDNP jelöltje az összellenzéki polgármesterjelölttel szemben a Závecz Researc július elején készült mérése szerint. Minden alapot nélkülöz az Indexnek az az állítása, hogy Kriza Ákos nem betegsége, hanem a rossz közvélemény kutatási eredmény miatt lépett vissza. A minap.hu hírportálon olvasható közlemény szerint a Fidesz-KDNP jelöltjére a miskolci választók 44, míg az összellenzéki jelöltre 26 százaléka voksolna.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 17:27
Betegsége miatt nem vállal több polgármesteri ciklust, jelentette be Kriza Ákos. Miskolc jegyzője, Alakszai Zoltán lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az október 13-i, önkormányzati választáson. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arra kérte a miskolciakat, támogassák Alakszai Zoltánt, aki folytathatja a megkezdett fejlesztéseket.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 08. csütörtök 16:51
Épülnek a cölöpök. Készül a csatorna. Fektetik az ivó és a szennyvíz csöveket. A földmunkával végeztek. Harmincötezer köbméternyi földet szállítottak el és csaknem száz tonna betonacélt használtak fel eddig a miskolctapolcai fürdő építésénél. Magyarország legnagyobb és legexkluzívabb wellness – és élményfürdője 2020-ra készül el és a nemzetközi fürdővilág elitjébe emelheti Miskolcot.
On
Utoljára módosítva
2019. augusztus 07. szerda 16:46
Segítségnyújtásból van a legtöbb a nyári hónapokban. A miskolci rendészek szinte naponta segítenek olyan embereken, akik a melegben lesznek rosszul. A mezőőrök a külvárosi részeken figyelnek az egyedül élőkre, ha kell vizet visznek nekik. A munkában háromszáz kamera segíti őket, ezt a jövőben megháromszorozzák.
On

Programok