Ugrás a tartalomra

1000 facsemete vásárlásával támogatja a Miskolci Törvényszék az erdőtelepítést

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 16:24
A meglévő erdők megóvása és megfiatalítása, a Bükk fával borított területeinek növelése érdekében a törvényszék munkatársai – Klapil Mónika a Miskolci Törvényszék bírájának kezdeményezésére – idén novemberben adománygyűjtést szerveztek facsemeték vásárlására.

A Miskolci Törvényszék folyamatosan támogatja azon kezdeményezéseket, melyek hozzájárulnak a környezetünk értékei iránt érzett felelősség erősítéséhez, a klímaváltozás negatív hatásai mérsékléséhez, ezáltal ökológiai lábnyomuk csökkentéséhez. A meglévő erdők megóvása és megfiatalítása, a Bükk fával borított területeinek növelése érdekében a törvényszék munkatársai – Klapil Mónika a Miskolci Törvényszék bírájának kezdeményezésére – idén novemberben adománygyűjtést szerveztek facsemeték vásárlására.

A törvényszék dolgozói lelkesen vettek részt a kampányban, a nemes ügyekért való felelősségüket jól példázza, hogy a facsemeték megvásárlásához szükséges adomány néhány nap alatt összegyűlt. Az adományokból 1000 darab facsemete beszerzésére került sor, azokat a Miskolc 47 G erdőrészletben, az úgynevezett Kecskelábi pihenő közvetlen közelében az idei őszi ültetési szezonban ültetik el az állami erdőgazdaság munkatársai.

„A Miskolci Törvényszék munkatársai körében is egyre népszerűbbek a környezetvédelmi kampányok, különösen azok a programok, amelyek keretében a munkavállalók együtt, egy csapatként vesznek. A facsemeték adományozásával a törvényszék dolgozói szeretnék ráirányítani az emberek figyelmét a hazánkban zajló erdősítésre és a meglévő erdők fenntartásának fontosságára, továbbá arra, hogy a környezetvédelem nem csak az egyén, hanem a közösségek feladata is” – fogalmazott Fuhrmann Gábor, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese az adományok átadásakor, hétfőn Miskolcon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!