Ugrás a tartalomra

200 darab új virág és cserje színesíti a diósgyőri általános iskola udvarát

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 14:21
Mintegy 200 darab új virág és cserje ékesíti a Nagy Lajos király úti Általános Iskola udvarát, amiket a diákok saját kezűleg ültettek el, hétfőn reggel. Vucskó Zsuzsanna igazgatónő szerint rendkívül fontos, hogy a bérházakban élő, városi gyerekek is megismerjék, hogyan szépíthetjük környezetünket. Október végén további gyümölcsfákkal is bővül majd az iskola udvara.
Fotók: Juhász Ákos

A Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja című projekt keretein belül, a Zöld Akció Egyesület közreműködésével a gyermekek 150 darab árvácskát és 50 darab cserjét ültettek el. Az ültetés előtt az egyesült elnöke, Demeter Zoltán előadást tartott a diákoknak a növény- és állatvilág legfontosabb tudnivalóiról.

Az intézmény igazgatónője, Vucskó Zsuzsanna rendkívül fontosnak tartja, hogy azok a gyerekek is megismerkedjenek azzal, hogyan szépíthetjük környezetünket, akik bérházakban élnek.

A Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja című projekt részeként 2017-ben az önkormányzat felújította a Petőfi Sándor Fiókkönyvtárat és a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával együtt a templomkertet. A fejlesztési program következő lépése volt a Táncsics Mihály és az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér átépítése. A Táncsics Mihály téren többek között kiépítették a térvilágítást, a meglévő növényállományt magas díszértékű növényekkel bővítették, ülőpadokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki és új járdaszakasz épült.

Az Árpád úti szolgáltatóház előtti téren a meglévő növényzet és fák mellett gyepesítéssel, új növények és 15 darab új fa ültetésével több mint 1000 négyzetméterre növelték a zöldterület nagyságát. A gyalogos részen teljes burkolatcsere történt, valamint új látványszökőkút épült a téren. A felújított tér ad otthont a helyi termelői piacnak, amihez asztalokat is kiépítettek. Van a téren köztéri óra, segélyhívó berendezés, több új, zárható hulladékgyűjtő, és új padok. A tér déli oldalában a gépkocsi parkolót is bővítették.

Jelenleg is zajlik a Vár utca 5. szám alatti épület teljes körű felújítása, ahol színvonalas vendéglátóhelyet alakítanak ki. 

A fejlesztés további eleme a II. János Pál pápa tér lépcsőzetes kialakítása a Szinva-patak felé, ahol új sétányok mentén kandeláberek, utcabútorok kapnak helyet, ezen felül egy szökőkút kialakítása is szerepel a tervekben.

További hírek

Olvasnivaló