Ugrás a tartalomra

72 gyár nyitotta meg kapuit a látogatók előtt

minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 16:35
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is megrendezte a Modern Gyárak Éjszakáját. Tavalyhoz képest megduplázódott a programhoz csatlakozók száma: 12 szektorból 72 gyár nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, pénteken. Ezek a hazai üzemek a legkorszerűbb technológiával működnek és a nemzetközi piacon is versenyképesek. Perényi Zsigmond, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár érdeklődését is felkeltette a Hell Energy szikszói töltőüzeme és a Hagyó Kft., így őt is körbevezették az üzemekben.
Juhász Ákos képgalériája!

– Szeretnénk, hogy a kormányzat és a magyar KKV-k közösen bemutassák, mennyire fontos ennek a szektornak a támogatása, hogy milyen sokat számít ez a magyar gazdaságnak – fogalmazta meg az államtitkár a program célját. Perényi Zsigmond elmondta, a Modern Gyárak Éjszakája azért is fontos, mert azzal, hogy megnyitják a kapukat, akár már fiatal korban is láthatják a pályaválasztás előtt állók, hogyan lehet ötvözni a hagyományokat a modern technológiával.

Szikszón található hazánk egyik legmodernebb italtöltő- és alumínium italdoboz gyára, melyek idén is több turnusban fogadtak látogatókat a Modern Gyárak Éjszakáján. A programban meghirdetett helyek hamar beteltek, végül 180 szerencsés nézhette meg, hol és hogyan készülnek a HELL energiaitalok és XIXO üdítőitalok. Az érdeklődők működés közben láthatták a higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ egyik legmodernebb gyártósorát, ami nemzetközi szinten is az egyik leggyorsabb. Saját szemükkel győződhettek meg róla, hogy ezek az italok az alapanyagokat és a gyártástechnológiát tekintve is magas minőségűek – tudtuk meg Tóth Liliána PR menedzsertől.

Juhász Ákos képgalériája!

A 20 éves jubileumát ünneplő Hagyó Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez. – Cégünk elkötelezett híve a hagyományoknak és az innovációnak – nyilatkozta Kovács András, a Hagyó Kft. ügyvezetője. Több mint 60 látogató nézhetett szét a Hagyó Kft. két legújabb szabadalmát, amit három hónappal ezelőtt adtak át: egy aromaprofilra kiélezett számítógép-vezérlésű univerzális lepárlóberendezés, amely képes bármely nemzet párlatát biztonságosan előállítani, valamint egy enzimatikus elcukrosító reaktor, ami gabonalapú párlatok alapanyagát képes előállítani ugyanilyen formában.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!