Ugrás a tartalomra

Alakszai: „Érdemes Miskolcon befektetni, érdemes itt tervezni” - új gyártócsarnokot adtak át Miskolcon

minap.hu/Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 10:30
Új alumínium nyílászáró gyártócsarnokot adtak át Miskolcon. „2010 óta folyamatosan sikerült kivívni, hogy Miskolcban perspektívát, lehetőséget és távlatokat lássanak, amelyek többet jelentenek a pillanatnyi sikernél. Az önkormányzatnak ezen a téren továbbra is az a legfontosabb kötelessége, hogy hatékony lobbierővel tárgyaljon a kormánnyal és a befektetőkkel” – mondta Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője az ünnepségen.

A beruházás másfél milliárd forintból valósult meg és 50 új munkahelyet teremt.

 – Cégünk 2001-ben alakult, saját erőből jutottunk el idáig, ahol most vagyunk – nyilatkozta Ungvári Rajmund, az MPA System Kft. ügyvezetője. A vállalat fő profilja az alumínium nyílászárók gyártása, amivel legfőképpen a magyar piacot célozzák meg. - Két éven belül szeretnénk, hogy az exporttevékenységünk elérje a cég forgalmának negyven-ötven százalékát. Ez a technológiai- és üzemcsarnok-fejlesztés nagy mérföldkő az életünkben.

A vállalkozás tavalyi árbevétele meghaladta a 2,8 milliárd forintot az egy évvel korábbi 1,9 milliárd forint után a nyilvánosan elérhető adatok szerint. Az adózott eredmény 194 millió forint fölé emelkedett egy év alatt 92 millió forintról.

-  Egy új üzem létrehozása azt érzékelteti, hogy érdemes Miskolcon befektetni, érdemes itt tervezni. Számítani lehet arra, hogy a befektetés többszörösen megtérül. Miskolcnak az az érdeke, hogy a legmodernebb technológiát képviselő, magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását támogassa – mondta beszédében Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője. -2010 óta folyamatosan sikerült kivívni, hogy Miskolcban perspektívát lehetőséget és távlatokat lássanak, amelyek többet jelentenek a pillanatnyi sikernél. Az önkormányzatnak ezen a téren továbbra is az a legfontosabb kötelessége, hogy hatékony lobbierővel tárgyaljon a kormánnyal és a befektetőkkel, hogy ne csak ígéretekhez, hanem érdemi támogatásokhoz is jusson, hogy képes legyen a város előteremteni azokat a forrásokat, amelyből aztán később saját magát tovább építheti.

 - Magyarország gazdasági növekedése öt százalék, adósságállományunk is csökken és a munkanélküliség aránya sem volt soha ilyen alacsony, mint most.  Erről Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszélt. A gazdaság egyik húzóágazata az építőipar és ez rengeteg vállalat kapacitásbővítését is jelenti a jövőben.

Az Európai Uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerint a magyar gazdaság tartóoszlopai a kis- és középvállalkozások.

-  A vállalkozásoknak először itthon kell felépíteniük magukat ahhoz, hogy versenyképesek lehessenek a külpiacokon is, és akár más országokban is befektetővé válhassanak a későbbiekben. Ezt a célt szolgálja a magyar kormány gazdaságpolitikája, amely a magyar embereket és a magyar vállalkozásokat helyezi előtérbe az adócsökkentésekkel, a beruházások ösztönzésével, a célzott támogatásokkal – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Az államtitkár hozzátette, hogy a kiegyensúlyozott kormányzás stabilitása megfelel az emberek és a vállalkozások érdekeinek, a bérköltségek mérséklése a termelékenység javítására ösztönöz, a magasabb bérek pedig a munkaerő megtartását segítik. Az adócsökkentés folytatódik, a szabályok egyszerűsödnek, és marad a következetes költségvetési politika - mondta az államtitkár.

Mocsári László képgalériája

 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!