Ugrás a tartalomra

Alen Grgić aláírta a szerződését

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 17:49
Horvát jobbhátvéd érkezett kölcsönbe. Alen Grgić 122 horvát élvonalbeli mérkőzésen 13 gólt lőtt, és további 13 gólpassz fűződik a nevéhez, ami szélső védőként figyelemre méltó - olvasható a klub hivatalos weboldalán.

- Alen Grgić nagyon gyors és agilis játékos, aki védőként és szélső támadóként is bevethető, így több poszton is számíthat rá a pálya jobb oldalán Zoran Zekić vezetőedző - mutatta be az új igazolást Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Saját nevelésű, korosztályos válogatott védőnk, Orosz Donát súlyos sérülést szenvedett a felkészülés során, így hónapokra kidőlt, ezért fontos volt, hogy alternatívát teremtsünk ezen a poszton is. Bízunk benne, hogy Alen mind a képességeivel, mind a mentalitásával hozzásegíti a csapatot a célunk eléréséhez.

- Örülök, hogy tavasszal a DVTK-ban játszom - nyilatkozta Alen Grgić. - Jelenleg az a legfontosabb, hogy jó eredményeket érjünk el, ehhez pedig a maximumot kell kihozni magunkból. Csak azt ígérem, hogy mindent megteszek a jó szereplés érdekében. Eszéken már dolgoztam Zoran Zekić irányításával, ahol Goran Milović mellettem játszott a védelemben, a kaput pedig Marko Malenica védte. Marko egyébként jó barátom, egy városból származunk, biztosan könnyebb lesz így az első napokban, amíg meg nem ismerem a többi csapattársam.

Alen Grgić a szlavóniai Újgradiskán született, és a közeli Cernik városában lett labdarúgó. Tehetségére 14 éves korában Eszéken is felfigyeltek, és hogy jól tették arra bizonyíték, hogy az NK Osijek színeiben 19 évesen bemutatkozott a horvát élvonalban. Rutinszerzés céljából egy évet az NK Sesvete csapatánál töltött, visszatérve pedig stabil alapemberré vált. A klub felemelkedésének részeseként megmutatta magát a nemzetközi kupaporondon, ahol játszott többek között a PSV Eindhoven, az Austria Wien, az FC Basel és a Glasgow Rangers ellen is. A bajnokságból pedig csak egy adatot emelünk ki, a 2018/2019-es idényben 7 gólpasszal szolgálta ki társait. Ebből az időszakból több új diósgyőri igazolást is ismer, Marko Malenica és Goran Milović csapattársa, Zoran Zekić és Mario Kuić edzője volt Eszéken.

Alen Grgić csütörtök reggel jelent meg a DVTK Medicalban az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok elvégzésére, majd aláírta a szerződését, ami az átigazolási időszak első napján lép életbe. Klubja tudtával és engedélyével természetesen addig is részt vesz a DVTK edzésein és a felkészülési mérkőzésen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!