Ugrás a tartalomra

Állítsuk meg a munkaerő-elvándorlást!

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 15:11
Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum programjának december 6-ai ülésén egy olyan munkacsoport létrehozásáról született döntés, melynek célja a munkaerőhiány csökkentése és a munkaerő-elvándorlás megállítása.

Miskolcon és környékén az elmúlt években rohamosan csökkent a munkaerő-tartalék. A folyamat megállítása céljából munkacsoportot hoztak létre, melynek célja a kis- és nagyvállalatokat érintő munkaerőhiány-csökkentés lehetőségeinek feltérképezése, valamint a megfelelő munkavállaló kiválasztását segítő megoldási lehetőségek megismerése – tudatta portálunkkal a polgármesteri hivatal.

A legfontosabb szempont a Miskolcról elszármazottak visszacsábítása, hiszen folyamatos a befektetői érdeklődés a képzett munkaerő iránt. Az elmúlt időszakban egyre több nagyvállalat döntött úgy, hogy Miskolcot választja. A magas hozzáadott értékű, csúcstechnológiát alkalmazó vállalatok vonzó munkakörülményeket biztosítanak, ezáltal a szakképzett munkaerő visszatérhet szülővárosába.

Fontos tudni, hogy a munkacsoport nyitott a téma iránt érdeklődők számára: várják a kis- és nagyvállalatok, civil- és egyéb szervezetek csatlakozását is.

A munkacsoport operatív munkájának elindítására jövő év elején kerül sor.

Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt

További hírek

Olvasnivaló