Ugrás a tartalomra

Családokat kell kitelepíteni Zalában a hatalmas eső miatt

MTI
Utoljára módosítva
2020. július 25. szombat 16:45
A péntek este óta lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt a Zala megyei Liszóban és Surdon víz alá kerültek az alacsonyabban fekvő házak, öt családot ki kell telepíteni. Somogy és Zala megyében több helyen szünetel a vasúti közlekedés.
Fotó: MTI/Varga György

Kalamár Norbert, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére szombaton elmondta: a jelentős mennyiségű csapadék miatt Liszóban öt házat elöntött a belvíz, emiatt az ott élőket szombaton kitelepítik. A polgármester gondoskodik az érintett házakban élő húsz ember elhelyezéséről.
    
A vihar és az extrém mennyiségű csapadék miatt péntek este óta Zala megye tucatnyi településén kellett beavatkoznia a katasztrófavédelemnek. Elsősorban az utakra dőlő fák eltávolítására, de több helyen vízszivattyúzás miatt is hívták őket, elsősorban Zala déli részén.
    
A Mávinform szombat délelőtt azt közölte, hogy a vihar többfelé okoz fennakadásokat Somogy és Zala megyében. A péntek éjjeli, szombat reggeli viharok és esőzések következtében több helyen fák dőltek a vasúti pályára és a felsővezetékre.
    
Zákányban a hirtelen lezúduló csapadék miatt járhatatlanná vált a pálya. Nagykanizsa és Gyékényes, Gyékényes és Őrtilos, Gyékényes és Somogyszob között pótlójáratokra kell átszállni, emiatt jelentősen hosszabb utazási időre kell számítani.
    
Több helyen még délután is korlátozások várhatók a vasúti közlekedésben.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!