Ugrás a tartalomra

Dolgoznak rajta, hogy valós képet kapjanak a miskolciak az önkormányzat helyzetéről és a tartozás mértékéről

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 08. péntek 17:20
A szakértők dolgoznak annak érdekében, hogy a miskolciak tiszta és valós képet kapjanak az Önkormányzat helyzetéről – olvasható a Polgármesteri Hivatal közleményében. Október 14-én ugyanis – az átadott dokumentumok tanúsága szerint - az Önkormányzatnak 14,4 milliárd forint tartozása, kötelezettsége volt partnerei felé.

A Miskolci Önkormányzatnak – 2019. október 14.-i állapot szerint – több, mint hatszor annyi tartozása van, mint amekkora összeg a rendelkezésére áll. Ez derült ki azokból az első körös szakmai anyagokból, amelyeket a polgármesteri tisztség átadás-átvétele után kért be és kapott meg a Veres Pál polgármestert segítő szakemberek csapata. 

Az elektronikusan és papír alapon átadott dokumentumok részletes vizsgálata még folyamatban van, de pár fő adat már világosan látszik. 2019. október 14-én az Önkormányzatnak 14,4 milliárd forint tartozása, kötelezettsége volt partnerei felé (az adatok a Miskolc Holding Zrt. kötelezettségeit, adósságait és tartozásait még nem tartalmazzák), amivel szemben mindössze 2,3 milliárd forint áll rendelkezésre. 

 A szakértők tovább dolgoznak annak érdekében, hogy a miskolciak tiszta és valós képet kapjanak az Önkormányzat helyzetéről, az eredményekről természetesen folyamatosan tájékoztatást ad majd a Polgármesteri Hivatal - olvasható a hivatal közleményében. 

 

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!