Ugrás a tartalomra

Ebösszeírást végeznek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 13. vasárnap 08:10
A miskolci kutyatartók szeptember 30-ig kötelesek az „Ebösszeíró adatlap”-ot kitölteni és az önkormányzathoz visszajuttatni. Mulasztás esetén minimum 30.000 forint a bírság.

A városháza közleménye szerint, a Miskolc város közigazgatási területét érintő ebösszeírás határideje szeptember 30. napjával lejár.

Az eb tulajdonosának a jelzett időpontig köteles az „Ebösszeíró adatlap”-ot kitölteni és azt az önkormányzathoz visszajuttatni.

Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Azok beszerezhetők Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Miskolc, Városház tér 8. szám alatt a központi ügyfélszolgálaton, vagy letölthetők az  alábbi linken:

Eb bejelentő adatlap

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatást hivatali időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, illetve a 46/512-700 telefonszámon kérhető.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

·       postai úton Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti címre küldve,

·       elektronikusan az ebbejelentes@miskolc.hu címre továbbítva,

·       személyesen a központi ügyfélszolgálaton az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve,

·       faxon a 06/46/512-801 számra továbbítva; vagy

·       ügyfélkapun keresztül a https://www.miskolc.hu/ugyleiras/allattartas-allatvedelem  linken található „Eb bejelentő adatlap (ebenként külön adatlapot kell kitölteni) v1.1” megnevezésű elektronikus űrlap használatával. Felhívjuk a szíves figyelmüket arra, hogy az elektronikus űrlap használatához szükség van az Általános nyomtatványkitöltő programra (ÁNYK).

Felhívják az ebtulajdonosok figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják. Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye - az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján - minimum 30.000,- Ft pénzbírság.

További hírek

Olvasnivaló