Ugrás a tartalomra

Egy éve Miskolcért a Velünk a Város frakciója

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 15. csütörtök 11:42
Éppen egy éve annak, hogy az ellenzéki és civil erőket összefogó Velünk a Város frakciószövetség tagjai megbízást kaptak Miskolc valamennyi választókerületének képviseletére és a város vezetésére. Simon Gábor frakcióvezető rövid áttekintést adott a város fejlődése és a miskolciak érdekében eddig elvégzett munkájukról.

„Túlzás nélkül állíthatom, rendkívüli éven vagyunk túl. A koronavírus-járvány elleni védekezés kiadásai, a gazdasági visszaesés hatásai, a kormányzat forráselvonásai és az előző városvezetéstől örökölt rekord méretű adósság ellenére is megvalósítjuk a miskolciak szociális hátterét megerősítő Nagy-Miskolc Programot” – hangsúlyozza Simon Gábor.

De mi is történt 2019 ősze óta? Megújították például a jövedelem-arányos fűtéstámogatási rendszert. Megemelték a szociális alapú, környezetbarát tűzifatámogatás keretét. Egész évre kiterjesztették az önkormányzat gyógyszertámogatását. Megemelték a Salkaházi Sára Program támogatási összegét. A fiatalok miskolci családalapítása érekében az újszülötteket 20 ezer forintos babaváró támogatással segítik. Az alacsonyabb jövedelmű családok gyermekei számára ismét elérhetővé tették a Bursa Hungarica ösztöndíjat, a város diákonként havonta 5 ezer forinttal járul hozzá kiadásaikhoz.

Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője: megvalósítjuk a miskolciak szociális hátterét megerősítő Nagy-Miskolc Programot. | Fotó: Végh Csaba

Továbbá: a pénzügyi források elvonása ellenére is számos infrastrukturális fejlesztést végeztek el. A belvárosban a Kis-Hunyad utca, Kossuth utca, a Hidegsor a Bogáncs utca kapott új aszfaltborítást. Bővítették aztán a kerékpárút-hálózatot, és megújult a Kassai utcai, a Leszih Andor úti, a diósgyőri, a Mesevár, a Napraforgó, és a Százszorszép óvoda, valamint a Margaréta bölcsőde és az Ezüsthíd Idősek Otthona.

– Nem feledkeztünk meg a város működését, élhetőségét, biztosító több ezer szakemberről, kétkezi dolgozóról: mindennapi munkájukat béremeléssel ismertük el – tette hozzá a frakcióvezető.

A Nagy-Miskolc programban szintén hangsúlyos környezet- és klímavédelmi értékeket is tettekre váltották: a beígért 10 ezer fából az idén 2 ezret már elültettek, továbbá kidolgozták, és életbe is léptették a város éghajlatváltozással összefüggő cselekvési programját, és elindították a HungAiry LIFE programot.

– A következő napokban a Velünk a Város frakció összes képviselője részletesen elmondja, hogy a miskolci lakosok észrevételeit is figyelembe véve miben sikerült eredményeket közösen elérnünk.

„Képviselőtársaimmal együtt tartjuk magunkat a Velünk a Város frakciószövetség megalakulásakor elmondott meggyőződésünhöz: nem párt-, hanem várospolitikát folytatunk Veres Pál polgármester vezetésével, amely mind teljesítményében, mind szellemiségében, együttműködésében meghaladja az elmúlt időszakokat. Bízom benne, Önök is úgy ítélik meg, hogy várospolitikai munkákat az elmúlt egy év is visszaigazolta. Köszönjük a bizalmat és a támogatást”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!