Ugrás a tartalomra

Egyensúlyban a munka és a magánélet - Ismét családbarát munkahelynek minősítették az MKK-t

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. január 18. hétfő 12:05
Már harmadik éve nyeri el a Családbarát Munkahely címet a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft., ahol fontos, hogy a kollégák megújuljanak és kreatívak maradjanak. Ehhez ők is a munkaidőn kívül, családjuk körében töltekezhetnek.

Az intézmény kilenc telephelyén körülbelül kilencvenen dolgoznak. A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. – munkakörtől függően – lehetővé teszi a rugalmas munkaidőt és a home office-t, hogy a munkát és a magánéletet még inkább össze tudják hangolni a dolgozók.

Novák Irén ügyvezető elmondta, leginkább azok a munkatársak tudnak így dolgozni, akiknek adott határidőre kell teljesíteniük feladataikat, nem pedig például nyitvatartási idővel rendelkező jegypénztárban foglalkoztatják őket. – A szervezők, a kommunikációs munkatársak, a marketingesek és az értékesítésen tevékenykedők otthonról is tudnak e-mailezni vagy telefonálni, amik elengedhetetlenek egy-egy program megvalósításához. A mi tevékenységünkre az jellemző, hogy leginkább akkor végezzük, amikor mindenki más szórakozik, pihen: esti időszakban, hétvégente és ünnepnapokon. Emiatt nagyon fontos, hogy támogassuk a munkavállalóinkat abban, hogy a magánéletüket és a munkájukat minél inkább össze tudják egyeztetni.

Nagy figyelmet fordítanak a szakmai továbbképzésekre, tanulmányutakra, csapatépítő tréningekre. – Nagyon nyitottak vagyunk arra, hogy a kollégák fejlődjenek, mert ennek a területnek az is az egyik sajátossága, hogy folyamatosan meg kell újulni, hiszen a vendégeink is szeretik az újdonságokat, mindig keresik a különlegeset. Ehhez kell a feltöltődés, így évente több alkalommal is részt veszünk szakmai úton: meglátogattuk a közeli várakat, voltunk Füzéren, Hollókőn, Regécen, az etyeki Korda Filmstúdióban. Ilyenkor rengeteg ötlettel jövünk haza. Örülök annak, ha nyitott szemmel járnak, és szabadidejükben is szívesen látogatnak rendezvényeket – mondta az ügyvezető.

A munkavállalók ingyenesen igénybe vehetik a tagintézmények különféle mozgásművészeti óráit, gyermekeik számára is kedvezményt biztosít a cég. A rekreációhoz hozzájárul az is, hogy a társaság rendezvényein díjmentesen vagy kedvezménnyel vehetnek részt. A gyermekelhelyezést pedig nyári táborokkal igyekeznek megkönnyíteni az alkalmazottaknak.​

Programok

Jelenleg nincsenek programok!